Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Biztos, hogy távozik a Fradiból a csatár

“Minden évben hoznak ide valakit, aztán úgyis mindig én játszom” – szól a “híres” Böde idézet, s úgy néz ki idén nyáron újabb vetélytársa lesz, hiszen az osztrák Marco Djuricin kölcsönszerződése lejár. A Salzburg támadója az elmúlt napokban a Laola1.at-nek tett nyilatkozatában elmondta, nyáron visszatér anyaegyesületében.

43133-fradi-huŐsszel még az Újpestnek is gólt lőtt (fradi.hu)

Ősszel is többször gyengébben játszott a támadó, de akkor legalább szerzett 8 gólt, míg tavasszal eleddig 0-nál jár. A tavaszi idény kezdetén még a kezdőcsapatban kapott helyet, de lassan a kispadra szorult. Az elmúlt hétvégén a Gyirmót elleni bajnokin az utolsó öt percre állt be. Nem sok, de tisztában van azzal, hogy ő is hibázott, nem játszott jól.

“Nem játszom, úgyhogy nem lehet szupernek nevezni a tavaszt. Nem vagyok túl elégedett a helyzetemmel, de leginkább én magam tehetek arról, ami történik. Van ilyen persze, hogy nem kapsz lehetőséget, ilyenkor még keményebben kell dolgoznod, és akkor újra játszhatsz. Nem játszottam jól az utóbbi időben, mondjuk a bal szélen kaptam leginkább lehetőséget, ami nem igazán az én posztom. Az ősszel csatárként sokkal jobban ment, jöttek a gólok is. Csapatként sem megy nekünk a játék mostanában, elég nagy a káosz nálunk ebben az idényben. Nem tudjuk azt a teljesítményt nyújtani, amit szeretnénk.”

Tavaly nyáron nem volt más választása, mint elhagyni az osztrák bajnokcsapatot, hiszen nem számoltak vele, így kapóra jött a Ferencváros ajánlata. Bizonyítani akart, gólokat lőni, hogy idén nyáron visszamehessen Salzburgba, de már erőtől duzzadó játékával bizonyítva, hogy helye van a keretbe. Végül a tavaszi gyengébb teljesítménye miatt nem biztos, hogy számítani fognak rá. Mi lesz vele?

“Nincs sok kedvem már a kölcsönjátékhoz, ha klubot váltok, csak a végleges megoldás érdekel. De ez nem lesz egyszerű, hiszen a Salzburg anno igen sok pénzt fizetett értem, és érthető, hogy ebből valamennyit viszont is akarnak majd látni. Ha nem így alakul, akkor jó lesz nekem talán Salzburgban is.”

Tehát jelenleg az a biztos, hogy nyáron nem marad Budapesten. Igaz a tavaszi teljesítményét elnézve, nem is biztos, hogy hiányozni fog.

Endrődi Dávid