Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Man United: Megvannak a jelöltek De Gea helyére

Tegnap már érkezett hír arról, hogy Alvaro Morata lehet majd az egyik célpontja Jose Mourinhónak a csatárposzt megerősítése kapcsán, a mostani hírek pedig a régóta témát szolgáltató kapusposzt témájában kutakodnak.

Kép:  Stretty News

Kép: Stretty News

David De Gea manchesteri pályafutása minden volt eddig, csak zökkenőmentes nem. Az Atleticótól szerződtetett spanyol hálóőrnek kellett egy kis idő, míg akklimatizálódott az angol bajnoksághoz, idővel viszont remek formába lendült és csapata erősségei közé nőtte ki magát. Annyira meggyőzően tette a dolgát, hogy még a Real Madrid is meg akarta szerezni – igaz, az ügyben előrehaladás csak órákkal az átigazolási időszak vége előtt következett be, így végül a felek kicsúsztak az időből és az üzlet nem következett be. Ez első sorban a két érintett kapus, Keylor Navast és De Geát érintette rosszul, a téma pedig azóta is ott van minden nyáron. Most talán lehet is valami a dologból.

Az idei nem épp Keylor Navas legjobb szezonja Madridban, a Costa Rica-i kapusnak volt is egy hullámvölgye (ha nem több), így komolyan felvetődött, hogy megszerzik a helyére De Geát. Manchesterben a spanyolnak folyamatosan cáfolnia kellett minden olyan sajtóértesülést, miszerint ő a következő szezonban már Madridban, vagy valahol másutt tevékenykedik majd és egyre kevésbe hihető forgatókönyv az, hogy tényleg marad. A pletykák szerint visszavágyik Spanyolországba, így az MU elengedheti őt a nyáron.

A Manchester Evening News információi szerint pedig már van is jelölt a pótlására. Az angol lap információi szerint Jan Oblak, az Atletico Madrid szlovén kapusának ügynöke most Manchesterbe utazott – nyilván, hogy tárgyaljon a vörös klub elöljáróival. Az ő megszerzése viszont nem lesz egyszerű, elvégre a szerződésében van egy kivásárlási ár, ami pontosan 85 millió font. Ennyit kapusért nem szokás fizetni finoman szólva sem. Viszont van ám egy másik név is, aki felmerült: az AC Milan portása, Gigi Donnarumma is képben van, ám a fiatal olasz még nagyon a pályája elején jár, így kockázatosabb is lenne megszerezi őt, másfelől pedig nem biztos, hogy sokkal olcsóbb mulatság lenne, mint a 24 éves Oblak esetében. Oblaknak már sok éves tapasztalata van a legmagasabb szinten, a BL-ben védett a Benfica és az Atleti színeiben is.

Meglátjuk, miként alakulnak majd az események a következő hetekben/hónapokban.