Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: A Sunderland készülhet a másodosztályra, a Hull még küzdhet a bennmaradásért

Négy egyidejű meccsel vette kezdetét a Premier League, azaz az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 35. fordulója ma délután! A Sunderland számára már nem lehetséges a bennmaradás a Bournemouth elleni vereség után, míg a Hull City kapaszkodhat. A Leicester idegenben nyert, viszont a forduló nyitányán gólok alig estek, négy meccsből pedig kettőn gól sem esett!

IMG_20170429_180924

A Sunderland sorsát a Bournemouth pecsételte meg végleg (forrás: twitter.com/premierleague)

A Sunderland még “csak” a szezonbeli 34. bajnokiját játszva igyekezett a kiesés elleni harc során leges-legutolsó szalmaszálakba kapaszkodni, amikor a Bournemouth csapatát látta vendégül.

A Bournemouth a hajráig várt arra, hogy bevigye a Sunderland számára a kegyelemdöfést, melynek következtében a vesztes hazai klub lassacskán készülhet a másodosztálybeli szereplésre. A vendégek részéről Fraser passza után King lőtt közelről győztes gólt a 88. percben! Ezzel együtt már a matekozás sem segíthet sehogy sem a Sunderlanden, amelynek persze a bennmaradása nem most úszott el, hanem a kiesés ellen folytatott utolsó fejezete volt ez kevéssel a szezon vége előtt. A Bournemouth egyébként mai sikerével négyet lépett előrébb, és már a tizedik!

Sunderland – Bournemouth • 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – , ill​. King (88.)

A Southampton számára különös tettél nem bírt a Hull City elleni bajnoki, azonban a vendégeknek a bennmaradásért folytatott küzdelemben viszont annál inkább.

Az első játékrész legnagyobb helyzetét a Hull hozta össze, de a labda csak a kapufát találta el a 7. percben Grosicki szabadrúgása után. Ezek után sok érdekes nem történt viszont.

A meccs legvégén a hazaiak megakadályozhatták volna a Hull City pontszerzését, ám a 91. percben Tadic tizenegyest hibázott! A vendégek számára még bőven él a bennmaradás kapcsán a remény, de ehhez még lesz teendő a bajnoki hajrá során.

Southampton – Hull City0-0

A Stoke hazai pályán látta eközben vendégül a West Hamet. A mérkőzés gól nélkül ért véget – az első félidőben viszont a vendégeknek, míg a folytatásban a hazaiak számára adódott több esély a győzelemre. Ennek ellenére be kellett érniük a feleknek az 1-1 ponttal.

Stoke City – West Ham United0-0

A címvédő Leicester City  a West Bromwich Albion vendégeként lépett pályára.

Az elmúlt szezon angol bajnoka az első félidő hajrában került előnybe. A 43. minutumban Okazaki beadását Vardy vágta be (0-1).

A Leicester győzelme helyezésekben ért sokat – a címvédő öt pozíciót ugrott feljebb, de ezzel is csak azt erősítette meg a klub, hogy befér a PL-be, hiszen esélye már a Rókáknak nincs az európai kuapaindulásra.

A fordulás után érdektelenségbe fulladt a meccs, a vendégek kaput sem találtak, a West Brom pedig nem tudott egyenlíteni.

West Bromwich Albion – Leicester City 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – , ill. Vardy (43.)

Ma még hátra van egy angol bajnoki a mai meccsnapból: a Crystal Palace – Burnley találkozó 18:30-kor kezdődik, mélyről szintén beszámolunk.

Nagy Dávid