Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Hatgólos meccsen ikszelt a címvédő! – videóval

Az elmúlt hajnalban még bőven pályán volt a csapatok java az MLS aktuális fordulójában. Ez alól a címvédő Seattle Sounders sem volt kivétel, amely hatgólos meccsen játszott döntetlent. A tavalyi alapszakasz-győztes Dallas pedig a 2015-ös bajnok, vagyis a Portland ellen ikszelt. Emellett Sallói győztes bajnokin léphetett pályára, míg az újonc Minnesota ismét kikapott. A legutolsó hajnali meccsen Los Angelesben nem született döntés.

IMG_20170430_120552

Háromgólos hátrányt dolgozott le hazai környezetben a címvédő Seattle! (forrás: twitter.com/SoundersFC)

Elképesztő mérkőzésen van túl a liga címvédője, azaz a Seattle Sounders, amely hajnalban a New England Revolution csapatát fogadta.

Az első félidőt simán nyerték két góllal a vendégek, igaz, mezőnyben brutálisan nagy volt a Sounders fölénye, de csupán meddő fölény volt tehát.

A fordulás után úgy tűnt, nem javul a hazaiak helyzete, ugyanis az 54. percben második gólját is meglőtte Agudelo, és már hárommal ment a New England! Azonban ez volt az utolsó a kaput találó lövés a a vendégek részéről a meccsen. A mezőnyfölénye továbbra is megmaradt a Sounders-nek, amely végül őrületes hajrát produkálva tartott otthon egy pontot! Lodeiro a 75. percben még csak szépített, majd a 85. és a 88. minutumban Bruin és Alonso gólja révén lett a vége 3-3!

Hiába volt tehát zsebben a három pont háromgólos előnye révén a New Englandnek, a Revolution csak egy ponttal távozott a címvédő otthonából.

Seattle Sounders – New England Revolution • 3-3 (0-2)
Gólszerzők: Lodeiro (75.), Bruin (85.), Alonso (88.), ill. Kobayashi (15.), Agudelo (26., 54.)


A tavalyi alapszakasz-győztes is pályán volt az éjjel, a Dallas ráadásul a 2015-ös bajnokkal, a Portland Timbersszel csapott össze Texasban.

A 30. minutumban a vendégekhez került az előny Adi révén, s ez az előny ki is tartott a szünetig. A fordulást követően jött Urruti révén az egyenlítés, a 61. minutumban 1-1 lett az állás. A döntetlen azonban csak 10 percig tartott ki, ugyanis Adi a gólja után gólpasszt is adott, a 71. percben Blanco gólja révén került újból előnybe a Portland! Ám végül csak 1-1 pont jutott mindkét klubnak, ugyanis Akindele állította be a 83. percben a 2-2-es végeredményt.

FC Dallas – Portland Timbers • 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Urruti (61.), Akindele (83.), ill. Adi (30.), Blanco (71.)


A Sporting Kansas City csapata a Real Salt Lake-et fogadta, s végül a hazaiak sima győzelmét hozta a meccs. Főleg a második félidőben volt kapura veszélyesebb a kansasi klub, melynek magyar játékosa, Sallói Dániel is ismét pályára léphetett! A fiatal tehetség a 79. percben váltotta Medrandát. Újabb sikere révén a Sporting már a második helyezett nyugaton, két ponttal a Portland mögött.

Sporting Kansas City – Real Salt Lake • 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Feilhaber (17.), Dwyer (51.), Fernando (90+5.), ill.


Az újonc Minnesota United ugyan már 8 pontot szerzett, de nyögvenyelősen indult a csapat számára a szezon. A San José Earthquakes csapatát látta vendégül a minnesotai klub, a találkozón pedig egy gól döntött a vendégek​javára. A mindent eldöntő találat Jungwirth nevéhez fűződik, aki Wondolowski labdáját váltotta gólra az 54. percben.

Minnesota United – San José Earthquakes • 0-1 (0-0)
Gólszerzők: -, ill. Jungwirth (54.)


A hajnali utolsó MLS bajnokin a Los Angeles Galaxy a Philadelphia Uniont fogadta. A hazai együttes nagy mezőnyfölényben játszott az egész meccs során, azonban lövedék egyik részről sem találták el, csak párszor az ellenfél kapuját, nem meglepő ennek tükrében, hogy 0-0-s döntetlennel ért véget a meccs.

Los Angeles Galaxy – Philadelphia Union • 0-0

Nagy Dávid