Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Meglepetések a Storck – keretben

Bernd Storck megnevezte a külföldön játszó magyar labdarúgókat legújabb válogatott keretéből, köztük meglepetésre (?) Szoboszlai Dominikot is. Storck korábban elmondta, hogy a nemzetközi kupában szereplő csapatokból nem fog válogatni, így kerülhetett képbe az U17-es válogatott alapembere.

Nikolics -mnoHiába lövi a gólokat, nem kapott meghívót Nikolics (Fotó: mlsz.hu)

Storck szokásához híven először a külföldön játszó kiszemeltjeit nevezte meg, akik között több meglepetést is találunk, illetve újból egy nagy hiányzót. Ismét meghívót kapott Kocsis Gergő a DAC védője, aki eddig a nemzeti mezt nem ölthette magára, de az Eb előtt is együtt készülhetett a válogatott kerettel, s először kapott meghívót az U17-es Eb-n is szerepet kapó (illetve előtte oda “kilövő”) Szoboszlai Dominik. Az ifjú focista sporttörténelmet írhat, hiszen több, mint 100 éve nem kapott szerepet ilyen ifjú játékos a nemzeti csapatban. A szövetségi kapitány ezúttal sem postázott meghívót az amerikai bajnokság góllövőlistáját vezető Nikolics Nemanjának…

Kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Greuther Fürth)

Védők: Bese Barnabás (Le Havre), Lang Ádám (Dijon), Kocsis Gergő (DAC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev)

Középpályások: Nagy Ádám (Bologna), Elek Ákos (FK Almaty), Szoboszlai Dominik (RB Salzburg), Dzsudzsák Balázs (Al-Wahda), Nagy Dominik (Legia Warsawa), Sallai Roland (Palermo), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczesin), Kalmár Zsolt (Bröndby), Stieber Zoltán (Kaiserslautern)

Támadók: Szalai Ádám (Hoffenheim), Priskin Tamás (Slovan Bratislava)

Endrődi Dávid