Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U18: Két nap két győzelem

Második mérkőzését is megnyerte a kínai Csengduban rendezett Panda Kupán a magyar U18-as válogatott. Szerdán a házigazda Kínát, ma pedig a szomszédos Szlovákiát sikerült legyőznie ifjainknak.

IMG-20170519-WA0001-e1495189096271Fotó: mlsz.hu

A mieink hétfőn érkeztek meg Kínába, ahol a házigazdák mellett Szlovákia és Irán hasonló korú fiataljaival mérik össze tudásukat a Panda Kupán. Szerdán előbb a hazaikkal mérhették össze tudásukat s Bese Balázs – Krebsz Máté (Kiss Balázs, 70.), Berdó Máté, Schindler Olivér, Kiliti Róbert (Varga Tamás, 78.) – Lustyik Levente, Stoiacovici Dávid – Lakatos István (Kisari Tibor, 46.), Harangozó Bence (Takács Martin, 65.), Bévárdi Zsombor – Bolla Bendegúz  magyar csapat magabiztos 4-1-es győzelmet aratott. Ami a magyar csapattal kapcsolatban érdekesség, hogy egyedül Lakatos István játszott eddig az NB I-ben ebből a csapatból, ő is már lassan két éve, hogy bemutatkozott a Fradiban, s azóta se vetette be Thomas Doll. A magyarok gólszerzői Bolla (2), Bévárdi, Kisari  voltak.

A magyar csapat az alábbiak szerint állt ma fel: Varga Ádám – Krebsz Máté, Kiss Balázs, Gajda Márkó, Varga Tamás – Takács Martin (Harangozó Bence, 55.), Rabatin Richárd – Szabó Máté (Bolla Bendegúz, 55.), Palincsár Martin (Stoiacovici Dávid, 30.), Bévárdi Zsombor (Schindler Olivér, 63.) – Kisari Tibor

A 28. percben egy kombinatív támadás végén megszereztük a vezetést: Bévárdi Zsombor indította Kisari Tibort, ő lekészítette a labdát az érkező Szabó Máténak, aki kilőtte a bal alsó sarkot.  Az első félidőben még növeltük is a góljaink számát. Egy begyakorolt szabadrúgásból Kiss Balázs fejelte a hálóba a jobbról belőtt labdát. A második játékrészben a szlovákok támadtak többet, de helyzetekig nem jutottak el. Egy kontrából viszont a mi fiaink szerezték meg a harmadik gólt,  Stoiacovici Dávid egy 60 méteres szóló végén a hálóba lőtt (3-0), beállítva a végeredményt.

Endrődi Dávid