Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiesett a Sunderland, David Moyes távozik a posztjáról! – hivatalos

Az angol élvonalbeli bajnokság utolsó helyén végző Sunderland együttese hivatalos honlapján jelentette be, hogy David Moyes a csapat skót vezetőedzője távozik posztjáról és Championship-ben már nem ő irányítja a fekete macskákat.

David-Moyes-pensativo

A Premier League utolsó azaz 20. helyén végző Sunderland együttese hivatalos honlapján jelentette be, hogy a csapat skót menedzsere David Moyes távozik a posztjáról. Az 54 éves szakember 2016. július 23-án lett a Sunderland vezetőedzője és ezalatt 43 mérkőzésen irányította a fekete macskákat, de mindössze 8 győzelmet és 7 döntetlent tudott felmutatni csapatával és 28 vesztes mérkőzésen irányította a Sunderland együttesét a skót szakember. Edzői pályafutása legrosszab mérlegével hagyja ott PL-ből kiesett csapatot, ugyanis mindössze 18,60 %-os győzelmi mutatóval rendelkezett a Sunderland kispadján.

A skót szakember korábban dolgozott már a PL-ben az Everton és a Manchester United-nél, de ennél rosszabb mutatóval még nem rendelkezett, a liverpooliaknál 42,08 % míg a vörös ördögöknél 52,94%-os győzelmi mutatót tudott felmutatni az 54 éves Moyes. Legutóbb a La Ligában szereplő Real Sociedad csapatánál dolgozott, de ott sem tudott komoly eredményeket felmutatni és idő előtt távoznia kellett posztjáról.

Kép forrása: premierleague.com