Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Enzo Maresca edzőnek állhat! – lapértesülés

A Tuttosport információi szerint a következő szezontól menedzsernek állhat Enzo Maresca, aki labdarúgó pályafutása során többek között olyan csapatokban rúghatta a bőrt, mint a Juventus vagy a Sevilla. Nos, a nemrég visszavonult olasz úriember a Serie B-ben szereplő Ascoli irányítását veheti át a 2017/2018-as idénytől… 

Citta+di+Palermo+Training+Press+Conference+eYtt-qWM6N3l

A jelenleg a csapat élén dolgozó Alfredo Aglietti jövője továbbra is tisztázatlan, s amennyiben a 46 esztendős szakember úgy dönt, hogy távozik az Ascoli csapatától, akkor abban az esetben Enzo Maresca veheti át a helyét, legalábbis az olasz napilap értesülései szerint. 

Enzo Maresca futballista karrierje 1998-ban, a West Bromwich Albion színeiben vette kezdetét. Az angol együttesnél 1,5 esztendőt húzott le. Innen került 2000 januárjában a Juventushoz. A “zebrák” kétszer is kölcsönadták, először a Piacenza Calcio csapatának, majd a Bolognának. A torinói alakulatnál a 2001/2002-es és a 2003/2004-es idényben számított teljes értékű tagnak, de alapemberré nem igazán tudott válni. Maresca 2004-ben a Fiorentinához került, innen egy év után távozott is. A 2005-ös nyári transzfer időszak folyamán a Sevillához írhatott alá. Pályafutása legszebb éveit kétségtelenül az andalúziai gárdánál töltötte el, a négy év alatt nyert többek között két UEFA-kupát illetve egy alkalommal Spanyol Kupát is. Később játszhatott még az Olympiacos-ban, a Palermóban, a Sampdoriában és a Málagában is. Utolsó állomáshelye a Hellas Verona lett végül.