Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Nikolicsék ikszeltek; győzött a címvédő – videóval

Két mérkőzéssel zárult a hétvégi MLS forduló, vagyis az észak-amerikai profiliga aktuális bajnoki köre. Nikolics ismét a pályán volt, csapata pedig fontos pontot szerzett, míg a címvédő Seattle hazai pályán aratott győzelmet.

IMG_20170605_091447

Kaká (jobbra) és csapata kettős emberhátrányban tartott otthon egy pontot Nikóék ellen (forrás: twitter.com/ChicagoFire)

Kellemetlen körülmények között – legalább is ha lehet ezt annak nevezni – vívtak bajnoki mérkőzést Nikolicsék (a magyar támadó végigjátszotta a találkozót), vagyis a Chicago Fire az Orlando City otthonában szerepelt. Az időjárás nehezítette meg a játékosok dolgát, hiszen a helyi idő szerint esti meccsen 24 celsius fokot mutatott a hőmérő, és 96%-os volt a páratartalom! Ez jól láthatóan végig ki is hatott a máskor pörgő játékosok teljesítményére.

Az első félidő végén alakult ki két nagyobb helyzet a hazai kapu előtt, amikor már emberelőnyben játszottak Nikolicsék, ráadásul a magyar csatárnak is volt egy nagy helyzete, de védett az Orlando kapusa. A második félidőben Kaka sem tudott segíteni a hazaiakon, akik még tovább fogyatkoztak, de kettős emberelőnyben sem tudott gólt lőni a Fire. A vége gólnélküli döntetlen lett. A két csapatot egy pont választja el egymástól a tabellán a Keleti Főcsoportban – a Chicago a második, míg az Orlando a negyedik.

Orlando City – Chicago Fire • 0-0
Helyszín: Orlando City Stadion – 24.469 néző
Kiállítás: Ramos (20.), Nocerino (66.), ill.


IMG_20170605_091520

Bruin (jobbra) fejese hozta meg a címvédő számára a sikert (forrás: twitter.com/SoundersFC)

A címvédő Seattle Sounders otthonában zárult ez a forduló, a vendég pedig a CenturyLink Field-en pedig a texasi Houston Dynamo csapata volt. A hazaiknál hiányzott Dempsey, aki a válogatottban szerepelt tegnap (USA barátságos meccsen 1-1-et játszott Venezuelát fogadva), így egyik kulcsembere nélkül játszott a seattlei csapat.

Hiába hiányzott Dempsey, a jobbára álmos mérkőzést végül behúzta a mezőnyben az első félidőben kimagaslóan domináló Seattle, ugyanis a címvédő a 69. percben Bruin által szerzett fejesgóllal tartotta otthon a három pontot. A Houston így is maradt a második nyugaton, míg ugyanitt a címvédő a hatodik.

Seattle Sounders – Houston Dynamo • 1-0 (0-0)
Helyszín: CenturyLink Field – 40.258 néző
Gólszerzők: Bruin (69.), ill. –


A hétvége eredményei

IMG_20170605_090714


A bajnokság állása

Keleti Főcsoport

IMG_20170605_090927

Nyugati Főcsoport

IMG_20170605_091015

A góllövőlista élmezőnye
1. • Nikolics (Chicago Fire) – 11 gól
2. • Torres (Houston Dynamo) – 10 gól

Nagy Dávid