Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Az utolsó pillanatban győzött Izland Horvátország ellen – videóval

Nem bírta legyűrni a papíron sokkal erősebb horvát válogatott Izlandot, annyire nem, hogy végül az utolsó pillanatban el is vesztették a találkozót. Az I csoport másik meccsén, a törökök könnyedén győzték le a sokkal gyengébb Koszovót, míg Ukrajna egy kicsit szorosabban, de nyerni tudott Finnország ellen

DCEZSqGXUAESi0u

Forrás: FIFA World Cup Twitter

Izland – Horvátország: 1-0 (0-0)
Helyszín: Laugardalsvöllur (Reykjavik) Vezette: Undianio Mallenco (spanyol)
Gólszerzők: Magnusson (90.) ill. –
Sárga lap: – ill. –
Kiállítás: – ill.

A mérkőzés eleje egészen kiegyenlített volt, ám a horvátok támadásai veszélyesebbek voltak, viszont a befejezésekkel nagy bajban voltak, Modric, Mandzukic és Perisic is körbelőtte a kaput. Annyira, hogy az első félidő végére már inkább az izlandiak veszélyeztettek. A 36. percben Gylfi Sigurdsson puskázott el hatalmas lehetőséget, miután a szabadrúgásból beívelt labdát lőtte, de a labda kevéssel a bal oldal mellett szállt el.

A második félidőben éledezett Horvátország, az 55. percben Kalinic kapott jó passzt a tizenhatoson belül, de épp hogy a kapu mellé lőtte a labdát. Egyre jobban beszorították a horvátok az izlandiakat, de a hazaiak nagyon jól védekeztek, is blokkolták a lövéseket, még mielőtt veszélyesebbek lettek volna. A 66. percben a csereként beállt Brozovic szólója után megpróbálkozott egy lövéssel, amit a kapusnak kellett védenie. A 80. percben viszont az izlandiak kerültek gólhelyzetbe, amikor Gylfi Sigurdsson futott be a tizenhatoson belülre és lőtte kapura az elé kerülő labdát, de az egyik védő becsúszva blokkolta a lövést. A mérkőzés végére feljavult Izland, aminek meg is lett az eredménye a 90. percben. Bjorvin Magnusson érte el fejjel a labdát a szöglet után, és pontos fejese a kapus mellett a léc alá ment. Ezzel Izland fontos pontokat gyűjtve legyőzte a horvát válogatottat.

Koszovó – Törökország: 1-4 (1-2)
Gólszerzők: Rrahmani (22.)  ill. Sen (6.), Under (31.), Yilmaz (61.), Tufan (82.)
Kiállítás: Berisha (84.) ill.

Papírforma szerint a török válogatott jobban kezdte a mérkőzést, és nagyon hamar, már a 6. percben megszerezték a vezetést Sven fejesével. Azonban a  22. percben, szinte a semmiből jött az egyenlítő gól. Berisha lőtt egy szögletet, miután a tömegben megpattant a labda, ép Rhamani elé, aki befejelte a játékszert a hálóba. Aztán a 31. percben ismét Törökország szerezte meg a vezetést, szintén egy szöglet utáni fejessel. Koszovónak a góljuk ellenére sem volt sok esélye, ezt a 61. perces harmadik török gól is megerősítette. Ozyakup passzolt laposan Yilmaz elé, aki el is lőtte a labdát, ami a hálóban kötött ki. De nem ez volt az utolsó gól a mérkőzésen, hanem a 82. percben Tufan találata. Nem ez volt az utolsó történés a meccsen, hiszen a 84. percben második sárga lappal kiállították a koszovóiaktól a gólszerző Berishát. Igaz, ez már nem volt hatással a mérkőzésre.

Finnország – Ukrajna: 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Pohjanpalo (72.) ill. Komoplyanka (51.), Besedin (75.)
Kiállítás: – ill.

Támadóbb focit játszott Ukrajna, ám az első félidőben nem tudta gólra váltani a helyzeteit. Ez a második félidő elején megváltozott, hiszen az 51. percben megszerezték a vezetést. Malinovsky kapott fantasztikus labdát, ám azt a kapusba lőtte, a kipattanóra viszont Konoplanka érkezett, aki már nem hibázott. A 72. percben azonban kiegyenlítettek a finnek, egy nagyon szerencsés góllal. Raitala fejelt a kapu felé, amit Raktskyj próbált szintén kifejelni, de a labda a keresztlécről csapódott vissza. Az ukránok nem nyugodhattak meg, hiszen a kipattanót Pohjanpalo befejelte a hálóba. Azonban nem sokáig örülhettek a hazaiak, hiszen Ukrajna megszerezte a vezető, és mint később kiderült a győztes gólt a 75. percben, Besedin fejesével.

Az I csoport állása:

icsop