Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Skócia: Már 8 új játékosa van a Rangersnek!

Kevésbé felkapott hír, de a nyáron nagy átalakulás zajlik a Glasgow Rangersnél! (…)

Eduardo Herrara (Kép: marca.com)

Az 54-szeres skót bajnok, az első osztályba több év hányadtatás után tavaly visszajutó Glasgow Rangersnél a skót bajnokság dobogójának legalsó fokával – na és persze az ősi rivális Celtic mögötti mínusz 36 ponttal – egyáltalán nincsenek megelégedve a klubvezetők. A glasgow-i klubnál az előrelépés érdekében hatalmas átalakításokba kezdtek a nyáron. Érkezett egy új vezetőedző, a portugál Pedro Caixinha, egy új sportigazgató, a korábban a Manchester City akadémiai igazgatójaként dolgozó Mark Allen, és lassan egy kezdőcsapatnyi játékos.

A Rangersnél ugyanis már korábban bejelentették négy portugál futballista, Bruno Alvés, Fabio Cardoso, Daniel Candeias és Dalcio, valamint az Aberdeen csapatkapitányának Jack Ryannek, illetve a kolumbiai fiatal Alfredo Morelosnak a szerződtetését. A felsoroltakhoz pedig újonnan csatlakozott a 27 esztendős Carlos Pena és a nála egy évvel idősebb Eduardo Herrera. Előbbi középső középpályás, és a Chivas Gadalajarától érkezett 3,5 millió euró fejében, míg utóbbi középcsatár, korábbi klubja, a Pumas pedig majd másfél millió eurót kapott a skótoktól. Érdekesség, hogy mindkét futballistát számításba vették már a mexikói válogatottban is.

További hír még a Rangersnél, hogy a klub állítólag minden követ megmozgat, hogy átigazolhassa az angol Norwich City 29 esztendős technikás skót játékosát, Graham Dorranst.