Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola 110 millióból erősítené meg a City védelmét – sajtóhír

Az angol Star on Sunday vasárnap megjelent számában címlapon foglalkozik a Manchester City átigazolási terveivel. Pontosabban a lap azt ecseteli, hogy Pep Guardiola 110 millió fontból erősítheti meg a manchesteriek védelmét.

N62BuU2T3KxmnwstpUUm_starA Star on Sunday szerint Guardiola négy játékost szemelt ki a védelem megerősítésére. A manchesteriek fő célpontja a Juventus brazil jobbhátvédje Dani Alves, aki már a jövő héten aláírhatja szerződését a Cityhez. A 34 éves védő az elmúlt szezonban érkezett Torinóba a Barcelona együttesétől ingyen. A brazil védő eddigi pályafutása során megfordult a Bahia, Sevilla, Barcelona együttesében is összeségében pedig 694 mérkőzésen lépett pályára és ezalatt 45 gólt szerzett.

A spanyol szakember balhátvéd pozícióra a Southampton angol válogatott védőjét Ryan Bertrandot szemelte ki. Bertrand 2006-ban a Chelsea együttesénél kezdte profi karrierjét majd minden szezonban kölcsönadták a londoni kékek. Többek között szerepelt a Bournemouth, Oldham Athletic, Norwich City, Reading, Nottinhgm Forrest, Aston Villa és Southampton együttesénél is kölcsönben. 2015. februárjában a szentek végleg megszerezték az angol  válogatott védőjét 10 millió fontért a Chelsea együttesétől. A 27 esztendős védő a szenteknél 107 mérkőzésen jutott szóhoz és 6 gólt szerzett ezalatt. Bertrand szerződése 2021-ig szól a Southampton együtteséhez és a mértékadó transfermarkt portál 15 millió euróra taksálja a játékos piaci értékét.

A nemzetközi sajtóban már régóta téma Kyle Walker Manchesterbe való igazolása. A Tottenham 27 esztendős jobb bekkje iránt Guardiola a hírek szerint 25-30 millió fontot is hajlandó lenne kifizetni. Walker 2009 óta áll a Spurs alkalmazásában és nyolc szezonja során 228 tétmérkőzésen lépett pályára a londoni együttesnél és négy gólt szerzett. A hírek szerint Walker és Pochettino nem a legjobb viszonyt ápolja és az angol válogatott védője távozni szeretne Londonból. A 27 esztendős jobb bekknek 2021-ig szól a szerződése a Tottenham együtteséhez és a mértékadó transfermarkt portál közel 20 millió euróra becsüli a játékos piaci értékét.

Guardiola negyedik kiszemeltje a védelem megerősítésére az AS Monaco bal bekkje Benjamin Mendy akiért a spanyol mester 40 milliót is fizetne. A 22 esztendős tehetség az elmúlt szezonban hívta fel magára a figyelmet, miután egy remek szezont futott az AS Monaco együttesével, bajnoki címet  szerzett a hercegségbeliekkel valamint a Bajnokok Ligája elődöntőjébe is bejutottak amiben a fiatal védőnek elévülhetetlen érdemei voltak. Összeségében 39 mérkőzésen jutott szóhoz az elmúlt szezonban a Monaco együttesében és egy gólt szerzett. Mendy korábban megfordult a Le Havre és Mairseille együttesében is. A 22 esztendős védő szerződése 2021-ig érvényes a francia bajnokhoz és a mértékadó transfermarkt portál a játékos piaci értékét 13 millió euróra taksálja.

Kép forrása: skysports.com