Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győzött a Diósgyőr az edzőmeccsen

A Diósgyőr az NB II-es Békéscsabával mérte össze tudását a szombat délutáni edzőmeccsen. A hazaiaknál az új fiúk közül Forgács Dávid és Óvári Zsolt is a kezdőcsapatban kapott helyett, míg a kölcsönből visszatérő Oláh Bálint és Bacsa Patrik is csereként kapott szerepet.

dvtk-bekescsaba01dvtk.eu

A Diósgyőrben több utánpótlás játékos is játéklehetőséghez jutott Ivánka, Bárdos, Orosz korábban nem volt tagja az első keretnek. A Békéscsaba is formálódik a mai napon pályára lépők közül Nagy Sándor Ceglédről, Király Patrik Szegedről és Eszlátyi István Sopronból írt alá. Próbajátékost is bevetett Boér Gábor, mint Kiss László Balmazújvárosból és Nagy Richárd. Róla nem derült ki, hogy pontosan ki is, tippem a Paks játékosa, aki az előző évben a SZEOL-nál játszott kölcsönben.

A 9.percben szerezte meg a vezetést a Diósgyőr, Óvárit vágták fel a 16-oson belül, a megítélt büntetőnél Fülöp István állt a labda mögé, és a jobb alsó sarokba bombázott. A 38.minutumban jött a második, s mint később kiderült utolsó gól is. Nono mélységi indítást adott a felezővonal közeléből Diego Vela irányába, aki átvette, majd 10 méterről jobbról a kapuba lőtt.

Diósgyőri VTK – Békéscsaba 1912 Előre 2-0 (2-0)

DVTK 1. félidő: Rados – Nagy T., Lipták, Karan, Forgács – Vela, Busai (Oláh B., 34.), Nono, Óvári – Szarka, Fülöp 2. félidő: Antal – Eperjesi, Tucsa, Tamás (Ivánka, 60.), Bárdos – Lipták (Orosz M. a 71.), Oláh, Kitl, Ugrai – Bacsa, Ternován. Vezetőedző: Bódog Tamás.
Békéscsaba 1. félidő: Máthé – Nagy S., Fehér Zs., Babinyecz, Pilán – Kiss L., Viczián, Zahorán B., Gránicz – Gyurján B., Nagy R. 2. félidő: Ribánszki – Szélpál N., Viczián, Nagy S. (Kmetykó, 80.), Szalai D. – Beszterczei, Nagy I., Király P., Eszlátyi – Urbin, Birtalan. Vezetőedző: Boér Gábor.

Gólszerző: Fülöp (1-0, 11-esből) a 9.,Vela (2-0) a 38. percben.

Endrődi Dávid