Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mi lesz Giroud-val?

Az Arsenal francia támadója hamarosan leül beszélgetni Arsene Wengerrel a jövővel kapcsolatban, ám egyre inkább úgy tűnik: hazatérhet Giroud és harcolhat helyéért a nemzeti csapatban.

Kép: Mirror

Kép: Mirror

Jelenleg az Arsenal az egyik legaktívabb szereplő az átigazolási piacon. Amikor ugyanis nem Mbappe kapcsán készülnek 100 milliós ajánlatokat tenni, akkor épp próbálják valahogy megtartani Alexis Sanchezt és elhozni Lacazette-et. Utóbbi kapcsán a hírek szerint már sínen vannak az Ágyúsok.

És hogy ki lehet a támadósor átalakításának legnagyobb károsultja? Hát egyértelműen Giroud. A francia csatár az elmúlt években szerzett pár fontos gólt Londoban, ám jelenleg úgy fest, most nyáron megköszönik neki eddigi szolgálatait és útnak eresztik. Wenger hamarosan egyeztet majd vele a dolgok állásáról – a francia tréner szeretné hamar összerakni a csapat gerincét, még a felkészülés megkezdése előtt.

Az angol lapok többféle variációt is felvázoltak. Sanchez például több mint valószínű, hogy a Manchester City-nél köt ki, ám lehet, hogy a chilei játékosért cserébe Guardiola odaadja Agüerót, akit a bajnokság vége felé még pihentetett is olykor. De ha Agüero nem is jön, akkor is ott van Lacazette, aki szinte karnyújtásnyira van az Arsenaltól. A franciát az Atletico Madrid is szerette volna leigazolni – a játékos Griezmann miatt jobban is szeretne ott szerepelni -, de a spanyolok egy FIFA-szankció miatt januárig nem igazolhatnak senkit, ami nyilván megnehezíti a dolgok alakulását.

A hírek szerint jelenleg szinte biztosnak tűnik, hogy Lacazette nagyjából 50 millió fontért az Arsenalhoz kerülhet, de a két klub még nem állapodott meg a pontos összeget illetően. A lényeg viszont: akár Agüero, akár Lacazette érkezik, onnantól Giroud-ra nincs szükség Londonban, vagyis a francia távozhat.

És ha megy, akkor hova megy Giroud? A válasz most egyértelműnek tűnik: a Lyon a legélénkebb érdeklődő iránta. Az sincs kizárva tehát, hogy valamilyen formában esetleg belevegyék őt is a Lacazette-üzletbe, és egy-két héten belül hazatérjen Franciaországba. A Lyon részéről Aulas a L’Equipe-nek ezt meg is erősítette (mármint az érdeklődést Giroud iránt), valamint hozzátette, hogy a gall játékos nagyon elhivatott egy jövő nyári orosz kalandot illetően. Márpedig a Lyonból valószínűleg könnyebb bekerülni a válogatottba, mint az Arsenal padjáról. Meglátjuk, mi lesz az üzletből.