Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átigazolásfigyelő: Épül a Totti utáni AS Roma

Vajon milyen lesz a Roma Totti visszavonulása után? Bár még mindig csak az átigazolási időszak elején járunk, az AS Roma már eladta egy kulcsjátékosát, és új edzőt nevezett ki a csapat élére. Fussuk át a klub körüli pletykákat, nézzük át a lehetséges érkezők és távozók listáját. 

eusebio

Eusebio Di Francesco a Roma új edzője (Fotó: asroma.hu)

Érkezők

Az új edző nem más, mint Eusebio Di Francesco. A tréner számára nem ismeretlen hely Róma, hiszen négy évig a Farkasok játékosa volt. 2001-ben bajnokságot is nyert a klubbal. 2005-ben vonult vissza a profi labdarúgástól, ezt követően a Roma operatív menedzsere lett. Edzőként irányította a Virtus Lancianot, a Pescarát és a Leccét. Legnagyobb sikereit azonban a Sassuoloban érte el, mellyel megnyerte a Serie B-t, és mellyel szerepelhetett az Európa-ligában. Rómában sokat várnak az új mesterétől. Di Francesco szerződése 2019-ig él.

Az első játékos akit a fővárosiak megszereztek az a mexikói válogatott Hector Moreno volt. A 29-szeres válogatott középső védő háromszoros holland bajnoknak mondhatja magát, mivel az AZ Alkmaarral egyszer, míg a PSV Eindhovennel kétszer győzött. Hollandia előtt Spanyolországban is megfordult, ahol több mint 100 mérkőzést lejátszott az Espanyol színeiben. Moreno négy éves szerződést írt alá. Ára 8 millió euró volt.

Egy ifjú tehetséget is leigazolt a Roma, Keres Masangu személyében. A belga fiú hatszoros U17-es válogatott. Masangu a Mechelen csapatától érkezett, és 2020-ig írt alá.

Rick Karsdorp is megérkezett Rómába. A holland bekk a Feyenoord ificsapatában játszott, majd 2014-ben került fel a nagy csapathoz. Szerződését az orvosi vizsgálatok után írhatja alá. Ára a 3 milliós bónusszal együtt 19 millió euró.

Bár még nem biztos, de nagyon úgy tűnik, hogy Lorenzo Pellegrini is a Farkasok játékosa lesz. Most, hogy az olaszok számára befejeződött az U21-es Európa-bajnokság, könnyen lehet, hogy a Sassuolo középpályása hamarosan aláír. A Roma kész aktiválni a 10 millió eurós visszavásárlási jogát.

Távozók

Mohamed Salah rendkívüli teljesítménye sokak figyelmét felkeltette. Többek között a Liverpoolét is, mely végül a befutó lett. Salah korábban már játszott Angliában egy évet a Chelsea csapatában. Az előző szezonban 41 meccsen 19 gólt szerzett és 15 gólpasszt adott. Korábban beszámoltunk arról ki lehet az egyiptomi utódja, de az biztos, hogy egy ilyen erős játékos eladása komoly vérveszteséget jelent. Salah rekordot jelentő 41 millió euróért lett a Liverpool játékosa.

mohamed-salah-roma-palermo-serie-a-23102016_1dk7lz4lxv0st16kvgfess758j

Mohamed Salah a Liverpoolban folytatja (Foto: goal.com)

Luciano Spalletti mióta az Inter edzője lett, az olasz lapok úgy vélik korábbi játékosait szívesen vinné magával. Antonio Rüdiger is azok közé tartozik akivel a mester jó viszonyt ápolt. Állítólag az Inter már lépéseket is tett a védő felé, és 30 millió eurót sem sajnálnak érte. Rüdiger és Monchi (a Roma sportigazgatója) azonban tagadják a pletykákat. De az átigazolási időszakból még rengeteg idő van…

Juan Jesus adott egy interjút. Mindez nem lenne annyira érdekes, de elejtett egy félmondatot arról, hogy Wojciech Szczęsny a Juventusban folytatja. Azt nem tudni, hogy mennyi valóságalapja van Jesus állításának, ám mindenképpen elgondolkodtató. Ha mindez igaz, akár Buffon visszavonulása után ő lehet az első számú kapus. És akkor mi lesz Donnarummával?

Radja Nainggolant két angol csapattal is összeboronálták. A Chelseahez azonban nem menne a belga középpályás, sőt kijelentette, hogy elkötelezett Roma játékos. A Manchester United 6,5 milliós fizetési ajánlata viszont vonzóbbnak tűnik a 29-szeres válogatott játékosnak. Nainggolan 2014 óta játszik Rómában, ez idő alatt 107 mérkőzésen lépett pályára és 22 gólt szerzett. Kivásárlási ára 40 millió euró.

Szerző: Mihók Richárd