Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Milan: öt év alatt 15 gólt szerző csatár érkezik?

Az olasz élvonalbeli AC Milan igen hamar aktivizálta magát az átigazolási piacon, és fajsúlyos szerződéseket hozott tető alá már júniusban. Most úgy tűnik, hamarosan ismét új játékos érkezik Milánó piros-fekete felébe, méghozzá egy olasz támadó…

Sunderland-v-AFC-Bournemouth-Premier-League-Stadium-of-LightBorini imái meghallgatásra találhatnak, újra nagy csapathoz kerülhet (fotó: PA Wire)

Fabio Borini fiatalként az olasz labdarúgás egyik nagy reménysége volt. Mindössze 16 évesen került Angliába a Chelsea csapatához, majd a Swansea City-nél kölcsönben szerepelt, és alig húsz évesen kiváló mutatókat hozott össze: 9 meccsen 6 gólt szerzett a walesi csapat színeiben, igaz a másodosztályban.

Ezt követő évei azonban inkább nevezhetőek viszontagságosnak, semmint sikertörténetnek. Az AS Roma együttesénél még összehozott egy viszonylag jó idényt – a “farkasoknál” is kölcsönben futballozott – , de Angliába visszatérve már nem volt része sok örömben. Az elmúlt 5 esztendőben Borini megfordult a Liverpool és a Sunderland csapatánál is, maradandót sehol sem alkotott. A labdarúgó jelenleg is a Sunderland alkalmazásában áll. Ami a teljesítményét illeti, 98 bajnoki mérkőzésen 15 találatot hozott össze, ez évenkénti három gólos átlag, ami csatártól nem túl impozáns mutató.

Ennek ellenére úgy néz ki, hamarosan Olaszország egyik legnagyobb klubjánál, az AC Milannál köthet ki a 26 esztendős futballista. Az olasz felnőtt válogatottban öt esztendeje nem játszó Borini 1 millió euróért igazolhat a Rossonerihez, méghozzá kölcsönbe. A hírt a Gazzetta dello Sport szellőztette meg, és a neves olasz portál szerint opciós vételi joga lenne a támadóra Montelláéknak, persze további juttatásokért cserébe. Állítólag csütörtökön orvosin vehet részt a piros-feketéknél.

Vajon képes lesz-e meghálálni a bizalmat hazájában a még mindig nem különösebben idős csatár?