Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gold Cup: Kanada ellen vesztett az újonc, Costa Rica győzött – videóval

Mára virradóan kezdetét vette a 14. Gold Cup, azaz az észak-, közép-amerikai, valamint a karibi térség (röviden CONCACAF-zóna) válogatottjainak kontinensi szintű viadala. Az újonc Francia Guayana több gólt is szerzett, ám ez a döntetlenre sem volt elég Kanada ellen, míg a kvartett másik meccsén Costa Rica győzött.

French+Guiana+v+Canada+Group+2017+CONCACAF+ADTrlOxPjbjlHiába küzdött nagyot Francia Guayana, a 16 éves Davies (közepén) duplája volt a kulcs Kanada győzelméhez (forrás: zimbio)

A 14. Gold Cup nyitómeccsén debütált a torna történetében Francia Guayana, melynek ellenfele Kanada volt. A papírforma alapján az első félidőben már kettővel mentek az észak-amerikaik, míg az újoncnak a szünetig kaput eltaláló lövése sem volt. A 28. percben Jakovic talált be először, majd a ráadás második percében Arfield lőtt szép gólt 17 méterről (0-2).

A fordulást követően – amely nagy esővel is tarkított volt – már sokkal jobban ment a játék Francia Guayana számára, amely akár ötször is betalálhatott volna, viszont a folytatásban ehelyett először Kanada volt eredményes, s a 60. percben Davies révén már három volt a különbség (0-3). Ezután viszont gyorsan betalált kétszer is a tornán első alkalommal szereplő válogatott! A 69., valamint a 70. percben zárkózott előbb Contout, majd Privat révén Francia Guayana. A végéig még reménykedhettek is a pontszerzésben, és hiába volt egyenrangú ellenfelek, egy több mutatóban is kiegyenlített meccsen, a 85. percben a még csak a válogatottban első tétmérkőzését játszó 16 éves (!) Davies újból beköszönt, és eldöntötte a meccset, amely 4-2-es kanadai sikerrel zárult.

Gold Cup • A-csoport, 1. forduló
Francia Guayana – Kanada • 2-4 (0-2)
Helyszín: Red Bull Arena, Harrison
Gólszerzők: Contout (69.), Privat (70.), ill. Jakovic (28.), Arfield (45+2.), Davies (60., 85.)

https://youtu.be/g29V5lf5LjI


A csoport második találkozója – szintén a New York Red Bulls staidonjában – a Honduras – Costa Rica összecsapás volt. Ezen a meccsen csupán egy gól döntött, méghozzá a 39. percben. Ekkor Ureña lőtte be a New York City-ben szereplő Wallace betett labdáját. Az első félidőben ez az egy kaput eltaláló lövése volt Costa Ricának, míg a másodikban, ahogy a másodikban is ugyanennyi jött össze. Ezzel szemben a meccset jobban kezdő Honduras a szünetig akár három gólt is szerezhetett volna, de a fordulás után nem talált kaput.

Gold Cup • A-csoport
Honduras – Costa Rica • 0-1 (0-1)
Helyszín: Red Bull Arena, Harrison
Gólszerzők: – , ill. Ureña (39.)

https://youtu.be/jxE1iXDmcz8


Az A-csoport állása az első fordulót követően

IMG_20170708_100641

Ma késő este folytatódik a torna, melyen már is USA is pályára lép, mi pedig természetesen a második játéknapról is beszámolunk majd!

Nagy Dávid