Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Eb: Szenzációs osztrák debütálás, kiszenvedett francia siker – videóval

Ma folytatódtak a hollandiai női Európa-bajnokság küzdelmei. Kora este a debütáns Ausztria mért csapást a svájciakra, míg a 12. kontinensviadal későbbi találkozóján a franciák az izlandiakkal szemben tudtak nyerni nagy nehézségek árán.

2940Burger lőtte Ausztria női labdarúgásának története első gólját, mely ráadásul nagy győzelmet ért! (forrás: theguardian.com)

Ausztria első alkalommal jutott ki Európa-bajnokságra, az osztrákok ellenfele pedig ma kora este Svájc volt a C-csoport első fordulójában.

Negyedórának kellett eltelnie ahhoz, hogy megszülessen a csoportmeccs első gólja, mely az osztrákoké volt! Ausztria női focija történetének első Eb-gólját Burger szerezte Zadrazil labdáját követően (1-0)! Burgeréknél ugyan kevesebbet volt a labda, a játékuk veszélyesebb volt az első félidőben, amely 1-0-val is ért véget.

A folytatásban is csak a mezőnyfölénye maradt meg Svájcnak, igaz, a szünet után 2-2 kaput eltaláló lövést láthatott a publikum, gólt már nem. Ezzel együtt álomszerű kezdést produkálva, és nagy meglepetést okozva Ausztria 1-0-ra legyőzte Svájcot a ‘C’ jelű kvartett nyitó találkozóján!

Női labdarúgó Európa-bajnokság, Hollandia • C-csoport, 1. forduló
Ausztria – Svájc • 1-0 (1-0)
Helyszín: Stadion De Adelaarshorst, Deventer
Gólszerzők: Burger (15.), ill.

https://youtu.be/NjHefnrwHf4


818464568_9435Le Sommer (9-esben), a franciák ásza döntötte el a hajrában az Izland elleni meccset (forrás: uefa.com)

A négyes későbbi meccsén Franciaország és Izland mérkőzött meg egymással. A 20:45-kor kezdődő találkozó a 2009-es Eb nyitómeccsének “megismétlése” volt. Akkor a franciák nyertek 3-1-re.

A franciák hiába játszottak nagy mezőnyfölényben az első játékrész során, kaput csak egyszer találták, gólt nem tudtak lőni, az izlandiaktól pedig ez azért lett volna meglepő, hiszen az északiak a szünetig nem tudtak kapura lőni.

A franciák nyomása a folytatásban egyre nagyobb lett, kaput ezután háromszor találtak, viszont az izlandiak úgy tűnt végig állják majd a sarat, és nagy meglepetésre ikszelnek, de a hajrában egy büntető révén a gallok jutalma három pontot lett. A tizenegyest a francia ász, Le Sommer értékesítette a 86. minutumban, mellyel eldőlt a meccs (1-0). Ezzel a C-csoport azonnal egy meglepetéssel, és egy majdnem bravúrral zárult, így ez alapján is igencsak izgalmas Eb-re számíthatunk a továbbiakban!

Női labdarúgó Európa-bajnokság, Hollandia • C-csoport, 1. forduló
Franciaország – Izland • 1-0 (0-0)
Helyszín: Willem II Stadion, Tilburg
Gólszerzők: Le Sommer (86. – büntetőből), ill.

VIDEÓ HAMAROSAN!


A C-csoport állása az 1. fordulót követően

IMG_20170718_224638

Holnap este folytatódik a 12. női Európa-bajnokság Hollandiában, immár a negyedik, egyben utolsó, D-csoporttal, mi pedig természetesen beszámolunk az első forduló utolsó játéknapjáról is!

Nagy Dávid