Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Sallói parádézott Nikolicsék ellen! – videóval

Sallói Dániel és Nemanja Nikolics egymás ellen játszott, azaz a két magyaros MLS-csapat mérte össze erejét ma hajnalban az észak-amerikai profiliga hétvégi fordulójában. A Sporting Kansas City volt a Chicago Fire elleni bajnoki házigazdája, melyen Nikolics természetesen a kezdőben kapott helyet, ahogy a vendégeknél Sallói is! Így abszolút magyaros rangadóról beszélhetünk ennek a párharcnak a kapcsán. Ez a meccs viszont nem a góllövőlistán élen álló Nikolicsról, hanem sokkal inkább Sallói nagyszerű góljáról, és a Kansas sikeréről szólt!

USATSI_10185625Sallói parádés góljával nyílt meg a hazai gólcsap Kansasben! (forrás: sportingkc.com)

Jó volt látni, hogy a Sporting Kansas City – Chicago Fire találkozón mindkét magyar támadó, Sallói Dániel, és Nemanja Nikolics is a kezdőben kapott helyet, így tényleg magyaros rangadó vette kezdetét Kansasben magyar idő szerint ma hajnalban.

Viszont szinte leírhatatlan, ami Kansasben történt! Először is a 23. percben Sallói meglőtte élete második gólját a ligában! A magyar tehetség meg csapata térfeléről sprintelve mutatott be zseniális szólót, majd épphogy átlépve a Chicago tizenhatosát a cseleit követően óriási gólt vágott az ellenfél kapujába! Zseniális, brilliáns, ilyen jelzőkkel lehet illetni a fiatal csatárt (1-0)! Sokáig nem tarthatott túlzottan a hazaiak öröme, ugyanis még félóra sem telt el, amikor Besler öngólja révén jött az egalizálás (1-1). Viszont ezzel még nem ért véget az első félidei gólgyártás, ugyanis a szünet előtt kevéssel ismét előnybe kerültek a hazaiak! A ráadás első percében Feilhaber is bevette Nikolicsék kapuját (2-1)!

A fordulást követően is a hazaiknak állt a zászló, Blessing pedig az 51. percben kétgólosra növelte a Kansas előnyét (3-1)! A túloldalon Accam váltotta Solignacot az 55. percben, bízván abban, a ghánai tud majd segíteni a Chicago helyzetén. Accam bizony jó csere volt, ugyanis az afrikai támadó a 78. percben egy gólra zárkóztatta fel csapatát Sallóiékkal szemben (3-2)! A vendégek bánatára viszont ez volt a Fire utolsó gólja a meccsen, így hát a Sporting otthon tartotta a három pontot, amely a végeredmény tükrében is sokat köszönhet Salloinak, akinek góljával indult a találatok sora! Nikolics ezzel szemben két meccs óta nem talált be, de ez egyáltalán nem tragédia, ebből is látszik, hogy ő sem robot. A magyar gólgyáros így is vezeti a góllövőlistát, ami elég jó hír továbbra is!

Sallói egyébként a 73. percig volt a pályán, ekkor Lobedo váltotta őt, míg Nikolics végigjátszotta a találkozót.

A csapatok jelenlegi helyezése: A Sporting Kansas City ugyan a Nyugati Főcsoport másodikja, vagyis Dallas csapatával szemben két meccsel kevesebbet játszott, de két ponttal vezet, a Chicago Fire pedig kicsit megingott, de továbbra is a második helyen áll keleten!

Sporting Kansas City – Chicago Fire • 3-2 (2-1)
Helyszín: Children’s Mercy Park, Kansas City –
Gólszerzők: Sallói (23.), Feilhaber (45+1.), Blessing (51.), ill. Besler (28. – öngól), Accam (78.)

Sallói elképesztő gólja

A találkozó teljes összefoglalója

Nagy Dávid