Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Arsenal beérte a Liverpoolt, megvan a szezon első trófeája! – videóval

Angliában is megkezdődött az új idény vasárnap kora délután az Angol Szuperkupával (Community Shield), melyet a bajnok Chelsea és az FA-kupa győztes Arsenal vívott egymással a Wembley-ben.

TELEMMGLPICT000136724302_trans_NvBQzQNjv4BqqD7eNBNq8sAlPLifcxZQVAnzFc_KVXOfVztKbGEQhVg

Arsenal – Chelsea 1-1 (0-0), büntetők után 4-1
Helyszín: Wembley Stadion (London) Vezette: Madley
Gólszerzők: Kolasincac (82.) ill. Moses (47.)
Sárga lapok: Bellerin (15.) ill. Azpilicueta (13.), Alonso (35.), Willian (37.)
Kiállítás: ill. Pedro (81.)

Arsenal: Cech – Monreal, Mertesacker (Kolasinac 33.), Holding – Oxlade-Chamberlain, Xhaka, Elneny, Bellerin – Welbeck (Nelson 87.), Iwobi (Walcott 66.) – Lacazette (Giroud 66.). Vezetőedző: Wenger

Chelsea: Courtois – Azpilicueta, David Luiz, Cahill – Moses, Fabregas, Kanté, Alonso (Rüdiger 79.) – Willian (Musonda 83.), Pedro – Batshuayi (Morata 74.). Vezetőedző: Conte

A szezon első tétmérkőzésén remek hangulat és teltház fogadta a csapatokat. Mindkét együttesben voltak komoly hiányzók, az Arsenal együttesében Özil és Sanchez sem lépett pályára, míg a Chelsea együttesében az új igazolások közül Bakayoko nem léphetett pályára valamint Hazard sem lehetett ott a szezon első tétmeccsén. A találkozó első negyedórájában egyértelműen az Arsenal dominált. Wenger együttesének több gólszerzési lehetősége is volt a találkozó első negyedórájában, de Welbeck és Lacazette sem tudta a hálóba jutattni a játékszert. A 23. percben az első játékrész legnagyobb lehetősége maradt ki, miután Alexandre Lacazette lövése a jobb kapufán csattant. Ezt követően a játék kiegyenlítettebbé vált és komoly lehetőség egyik gárda előtt sem adódott a szünetig. Az első félidő krónikájához még hozzá tartozik, hogy Mertesacker nem tudta folytatni a játékot miután egy fejpárbajt követően Cahill lekönyökölte. Valamint a 37. percben Willian próbált büntetőt kiharcolni műesését követően azonban Madley játékvezetőt nem tudta megtéveszteni és a bíró sporttárs egy sárgával jutalmazta a brazil cselekedetét.

TELEMMGLPICT000136725474_trans_NvBQzQNjv4BqwD2sfO9joeQ6RY-qlTATNHeLmk34TsuaM0PGdT5mR28

Fordulást követően egyik szakvezető sem változtatott csapat összeállításán. Antonio Conte kisebb fejmosást adhatott csapatának a szünetben, mivel csapata nagyon bekezdett a második játékrészben és az Arsenalt a kapuja elé szegezte aminek eredményeképpen a londoni kékek megszerezték a vezetést. A találkozó 47. percében egy szöglet utáni kavarodást követően Cahill passzából Moses volt eredményes. A gól megfogta Wenger együttesét és csak nehezen tudtak helyzetet kialakítani az ágyúsok. Az 59. percben azonban kis híján összejött az egyenlítés miután Elneny majdnem meglepte a Chelsea belga kapusát Courtois-t, aki azonban résen volt és szögletre tolta az egyiptomi próbálkozását. Wenger mesternek kockáztatnia kellett és a 65. percben kettős cserére szánta el magát a francia szakvezető, ugyanis pályára küldte Walcott-ot és Giroud-ot is. A 74. percben a Chelsea történetének legdrágább igazolása, nevezetesen Alvaro Morata is pályára lépett. A találkozó 76. percében Xhaka óriási löketénél kellett bravúrral hárítani a londoni kékek hálóőrének. A 81. percben Pedro szabálytalanságát követően Madley játékvezető azonnali piros lappal idő előtt zuhanyozni küldte a spanyol szélsőt. Az Arsenal pedig szinte azonnal gólra váltotta emberelőnyét, miután a pontrúgásból a csereként beálló Kolasinac fejelt Courtois kapujába. A mérkőzésen újabb találat nem született, így nem a megszokott 2×15 perces hosszabbítás következett ezután, hanem rögtön büntetőpárbajban vitték döntésre a felek a mérkőzés kimenetelét. A büntetőpárbajt az Arsenal bírta jobban idegekkel és 4-1-re megnyerték, miután Courtois és Morata is hibázott. Ezzel pedig az Arsenal 15. alkalommal hódította el a Community Shieldet.

https://www.youtube.com/watch?v=n3_ksXTMtko

A büntetőpárbaj:

https://www.youtube.com/watch?v=7Zv5bwKJd7M

Képek forrása: telegraph.co.uk

O.G.