Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern: a védelem vezére közel a visszatéréshez

A német válogatott és a Bayern München védelmének 28 esztendős alapember, Jerome Boateng még az előző szezon végén sérült meg, ám saját elmondása szerint hamarosan újra a pályán láthatjuk majd.

matshummelsjeromeboateng-cropped_1msmi880999613ex50j6axld8

A 67-szeres válogatott Boateng még tavasszal, a Frankfurt elleni győzelem (és salátás-tál emelgetés) alkalmával sérült meg. Az MRT-vizsgálat akkor komoly izomsérülést állapított meg a jobb combjában. Ez az eset pedig komolyan visszavetette őt a nyári felkészülés során is, de most már teljes értékű munkát végezhet az edzéseken.

„Nagyon jól vagyok. Teljesen belefértem az ütemtervbe, és azt mondhatom, hogy hamarosan újra a pályán leszek. A felkészülésem nem volt a legoptimálisabb, az ázsiai túra idején még fáradt voltam. Fontos, hogy most is jól kezdjük az idényt, és bírjuk a végéig.” – nyilatkozta Boateng, egy hamburgi PR-eseményen.

A Bayern München, mint a Bundesliga címvédője a szokásoknak megfelelően hazai pályán, pénteken kezdi meg az idei bajnokságot, mégpedig a Bayer Leverkusen elleni derbivel.

Balogh József