Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiütéses United-show négy góllal fűszerezve! – videóval

Szombat ebéd után a szokásos 13:30-as időpontban kezdetét vette a Premier League második fordulójának nyitómérkőzése. A második kört a José Mourinho által vezetett Manchester United a Swansea otthonában kezdte meg.

2017-08-19T121931Z_1631892955_RC1D7A553C60_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-SWA-MUN

A vörös ördögök szurkolói joggal bizakodhatnak az új idény illetően, hiszen az első fordulóban Mourinho együttese magabiztos és fölényes játékkal küldte a padlóra a West Ham együttesét.  Mourinho a Swansea elleni mérkőzésen ugyanazt a kezdőtt küldte a pályára, mint a nyitófordulóban a WHU ellen, tehát a portugál mester elégedett volt az első fordulóban tapasztaltakkal. A Swansea háza táján a héten történt egy komoly klubváltás is, mint arról beszámoltunk a csapat egyik legjobbja Liverpoolba igazolt, Gyfli Sigurdsson személyében, klubrekordot jelentő 45 millió fontért.  Továbbá a hazaiaknál továbbra sem léphet pályára Fernando Llorente sérülés miatt.

835458320

A találkozó első lövési kísérletét a 7. percben jegyezhettük fel Rashford révén, akinek lövése nem sokkal kerülte el a kapu bal oldalát. Két perccel később egy pontrúgást követően Mata ívelte be középre a játékszert, amit Jones fejelt a felső lécre. Negyedórányi játékot követően a vendégek irányították a játékot többet birtokolták a labdát és voltak gólszerzései lehetőségeik is a United játékosainak, míg a hazaiak nem igazán jutottak el De Gea kapujáig a mérkőzés első részében. Az első félidő folytatásában sok mindent nem jegyezhettünk fel hiába birtokolta többet a United a labdát a félidő további részében komoly ziccerig nem jutottak el. Sőt a 33. percben egy kontra után a Swansea előtt adódott komoly lehetőség azonban Bailly az utolsó pillanatban menteni tudott a hazai támadók elől. A találkozó 36. percében a vörös ördögök a félidő legnagyobb ziccerét puskázták el, miután Rashford a középen álló Fabianski kezébe lőtte a játékszert. Az első játékrész végén a Manchester United ismét aktívabb lett és komoly nyomás alá helyezték a Swansea kapuját, ami eredményeképpen a 45. percben a vörös ördögök megszerezték a vezetést. Egy szögletet követően Pogba fejelhetett kapura tisztán, fejese ugyan a felső lécről lepattant a gólvonalon a kipattanót pedig Eric Bailly pofozta az üres kapuba. Az elefántcsontparti védőnek ez volt az első találata a PL-ben és a Manchester United-ben is egyaránt.

Fordulást követően sem változott a játék képe és a United óriási fölényben futballozott a második félidőben is. A mérkőzés 57. percében Rashford próbálkozott egy lövéssel, Fabianski azonban könnyedén hárította a kísérletet. Ezt követően a hazaiak némi élejeleket adtak magukról és két alkalommal is veszélyeztették De Gea kapuját, előbb Fer lövése kerülte el a spanyol portás kapuját majd Abraham fejelhetett tisztán azonban ő is eltévesztette a célt. A 67. percben Paul Clement kettős cserével próbálta felrázni csapata támadójátékát és pályára küldte Narsingh – Routledge kettősét. A hazaiak egyre többet kerültek De Gea kapuja elé, de a befejezéseknél mindig becsúszott egy hiba. Tíz perccel a vége előtt a vörös ördögök végleg pontot tettek a három pont sorsára és Henrik Mkhitaryan passza után Lukaku harmadik gólját is megszerezte a United szerelésében az új idényben. Két perccel később Mkhitaryan a United másik sztárját nevezetesen Paul Pogbát is kihagyhatatlan helyzetbe hozta. A 84. percben Pogba passzát követően Martial is megszerezte a maga gólját. A vörös ördögök ezzel két kiütéses sikerrel indították az új idényt és még gólt sem kaptak az új idényben.

Swansea – Manchester United 0-4 (0-1)
Helyszín: Liberty Stadion (Swansea) Vezette:Moss
Gólszerzők: Bailly (45.), Lukaku (80.), Pogba (82.), Martial (84.)
Sárga lapok: Routledge (73.) ill. Pogba (26.)
Kiállítás: 

Swansea: Fabianski – Olsson, Mawson, Fernandez, Naughton – Carroll, Bartley (Routledge 67.), Fer – Mesa (Narsingh 67.) – Abraham (McBurnie 83.), Ayew. Vezetőedző: Clement

Manchester United: De Gea – Valencia, Bailly, Jones, Blind – Matic, Pogba – Mata (Fellaini 75.), Mkhitaryan (Herrera 85.) ,Rashford (Martial 75.) – Lukaku. Vezetőedző: Mourinho.

https://www.youtube.com/watch?v=87NTs0zomYI

Képek: premierleague.com

O.G.