Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: PAFC-siker az újoncok csatáján

Izgulhatott a végén a felcsúti alakulat, de végül megérdemelten tartotta otthon a három pontot. 

20882308_1442168782486582_6952112611944715250_n

Miközben Horváth Ferenc nem változtatott az alapfelállásán, Pintér Attila hatodik meccsén hatodikféle felállásban küldte pályára a Puskás Akadémiát, merthogy ezúttal bekerült a kezdőbe Osváth Attila, akit a Vasastól szerződtetett a felcsúti egyesület. Hegedüs Lajos ezúttal is megkapta a bizalmat, miután a múlt héten a Diósgyőr ellen hatalmasat hibázott.

1. félidő:

Jobban nem is kezdhette volna az összecsapást a vendéglátó, ugyanis Molnár révén már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést a Puskás. Knezevic törte el a labdát, melyet a szélső közelről a hálóba lőtt. S tulajdonképpen a hazaiak uralták az összecsapást, mégis majdnem összejött az egyenlítés a hajdúságiaknak egy szabadrúgást követően. Vajda lövését Hegedüs tolta fölé. S könnyen lehetett volna kettő is közte, ha Molnár nem ragad lesen, ám mivel előrébb volt, mint védői, Solymosi joggal érvénytelenítette a találatot. Nagyon élt a szélen egyébként a hazaiak középpályása, ahogy a PAFC is a Balmaz kapujának előterében, de gólt nem sikerült összehozni, mígnem a szünet előtti utolsó lehetőségként Knezevic az üres kapuba lőtt egy burleszkbe illő jelenet után: Horváth ejtette ki a labdát, melybe Diallo belepiszkált, majd Rus és a kapus nem értette meg egymást, a horvát játékos kihasználta a tétovaságot.

2. félidő:

Kapufával indított a Puskás, ami, ha bemegy, alighanem vége az összecsapásnak. És erre később majdnem ráfizetett Pintér csapata, hiszen a játékrész derekán a semmiből hozott össze tizenegyest a PAFC, melyet Arabuli gólra is váltott. Aztán sokáig mezőnyjátékkal voltak elfoglalva a felek, illetve a cserék vették el a játékidő nagy részét. Igaz a végére kellett egy Hegedüs-bravúr, hogy meglegyen az első sikere a most futó szezonban a Puskás Akadémiának, merthogy Kovács passzát követően Arabuli lövését kellett oldalra tolnia a korábbi U-válogatott cerberusnak. Ezzel le is peregtek a percek, s a PAFC a Debrecenhez hasonlóan megszerezte első sikerét a bajnokságban.

Puskás AFC – Balmazújváros 2-1 (2-0)
Pancho Aréna, 1500 néző, vezette: Solymosi Péter
Gólszerzők: Molnár G. (8.), Knezevic (45+1.) ill.: Arabuli (64., 11-esből)
Sárga lapok: Diallo (38.), Hegedűs J. (64.), Mevoungou (67.), Knezevic (80.) ill.: Arabuli (38.), Sigér D. (52.), Kovács (90+2.)
Kiállítva:

PAFC: Hegedüs L. – Knezevic, Heris, Hegedűs J., Osváth A. – Márkvárt, Mevongou – Molnár G. (Szécsi, 73.), Balogh B., Szakály P. (Sallai, 64.) – Diallo (Vanczák, 84.). Vezetőedző: Pintér Attila

Balmazújváros: Horváth L. – Habovda, Tamás L., Rus, Uzoma – Vajda S., Sigér D. (Maisuradze, 82.), Haris, Arabuli – Andric (Rácz F., 68.), Zsiga (Kovács, 69.). Vezetőedző: Horváth Ferenc

Gavalovits Sándor