Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Neymar-show és PSG-siker! – videóval

Vasárnap késő este zárult a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 3. fordulója. A záró mérkőzésen az Unai Emery által irányított Paris Saint-Germain a Pascal Dupraz vezette Toulouse-t látta vendégül. 

7203579_neytfc_1000x625

1. félidő: A Paris Saint-Germain gyakorlatilag a mérkőzés elejétől fogva uralma alá vonta a játékot. Ez először igazán a 11. percben mutatkozott meg, ekkor Kurzawa sarokkal tette a labdát Neymar elé, aki jó 16 méterről tüzelt kapura, lövését azonban Diop blokkolni tudta. Egy minutummal később Di Maria kanyarított középre, melyet követően Rabiot fejelte a labdát nem sokkal a léc fölé. A 14. percben jegyezhettük fel az eddig legnagyobb párizsi helyzetet. Dani Alves passza után Neymar előtt adódott újabb ziccer, lövése végül a kapufán csattant. A 19. minutumban viszont jött a hatalmas meglepetés! Mindhiába játszott komolyabb fölénybe a Paris Saint-Germain, hiszen a vezetést a vendég Toulouse szerezte meg Max Gradel találatával! A 26. percben közel állt az egyenlítéshez a PSG, Dani Alves beívelését követően azonban Neymar fejese végül csak a jobb oldali lécen csattant. A 31. minutumban viszont már egalizálni tudtak a hazaiak, méghozzá Neymar góljának köszönhetően! A 33. percben Thiago Silva eresztett meg egy távoli löketet, a léc alá tartó kísérletét Lafont szögletre tudta paskolni. A 35. minutumban fordított a Paris Saint-Germain, Rabiot lőtt kapura egy jó 16-18 méterről, ami a bal alsóban kötött ki. 

2. félidő: A fordulást követően sokáig nem igazán történt semmi érdemleges dolog a pályán. Említésre méltó esemény először 69. percben jegyezhettük fel, ami nem gól vagy éppen akció volt. Ekkor Verratti kapta meg második sárgáját, ebből kifolyólag idő előtt mehetett zuhanyozni. A 74. minutumban büntetőt ítélt a játékvezető a Paris Saint-Germain javára, miután Neymart buktatták a tizenhatoson belül (a szituáció eléggé véleményes volt…). A tizenegyest az előző szezon gólkirálya, Edinson Cavani magabiztosan értékesítette. A 78. percben szépített a Toulouse, Jean szögletét követően Jullien bólintott Areola kapujába. Az utolsó 10 minutumban jött a Neymar és egyben a PSG-showja. A 82. percben először a csereként beállt Pastore akasztott a Toulouse hálójába egy káprázatos gólt. A 84. minutumban aztán Neymar szögletét követően Kurzawa volt eredményes. A mérkőzést pedig Neymar fantasztikus gólja zárta, a brazil klasszis gyakorlatilag bolondot csinált a komplett Toulouse védelemből! 

Paris Saint-Germain – Toulouse 6-2 (2-1)
Helyszín:
Parc des Princes, Párizs
Gólszerzők: Neymar(31., 90+2.), Rabiot(35.), Cavani(74., büntető), Pastore(82.), Kurzawa(84.) ill. Gradel(19.), Jullien(78.)
Sárga lapok:
Verratti(36., 69.) ill. Diop(57.)
Kiállítás: Verratti(69.) ill.

Paris Saint-Germain: Areola – Dani Alves, Kimpembe, Thiago Silva, Kurzawa – Verratti, Thiago Motta(Pastore 69.), Rabiot – Di Maria(Draxler 86.), Cavani(Lo Celsp 85.), Neymar. Vezetőedző: Unai Emery. 

Toulouse: Lafont – Amian Adou, Diop, Jullien, Moubandje – Somalia, Blin – Gradel(Michlen 62.), Toivonen(Machach 58.), Durmaz(Jean 46.) – Delort. Vezetőedző: Pascal Dupraz. 

Németh Boldizsár