Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Sokkal több pontot kellett volna szereznünk az elmúlt 8 fordulóban” – Mohl Dávid

A szurkolók elégedetlenkednek, s már nemcsak a címer miatt. Nebojsa Vignjevic ellen is tüntettek már, most a csapat balbekkje, Mohl Dávid beszélt az öltözőben tapasztalható hangulatról.

47

A jobbak közé tartozott Mohl Dávid (jobbra) a Puskás AFC elleni találkozón. – fotó: ujpestfc.hu

Lehetne, jobb is a hangulat, de az utolsó percekben kapott gólok, a pontvesztések megtépázták a játékosok önbizalmát az elmúlt hetekben. Szombaton ráadásul a Puskás AFC vitte haza mindhárom pontot a Szusza stadionból, így aztán érthető, ha nem a vidámság az úr az újpesti öltözőben.

„Sokkal több pontot kellett volna szereznünk az elmúlt 8 fordulóban. Több fájdalmas pontvesztésünk van már, többek közt a legutóbbi meccsünket is ide sorolnám – nyilatkozta Mohl Dávid klubja honlapján. A Puskás Akadémia ellen 3-1-re elveszített bajnoki után. – Mindenki ugyanúgy futott ki a pályára szombaton, mint ahogy eddig, győzni szerettünk volna. Mégis egy nem kicsit bosszantó eredmény született. A Puskás Akadémia változtatott az eddigi játékrendszerén, felkészült a játékunkból, és zárt védekezéssel állt ki ellenünk. Mi pedig hiába értünk el a tizenhatos vonaláig, onnantól kezdve elfogyott a területünk a támadások befejezéséhez. Változtatnunk kellett volna a taktikánkon, de erre sajnos nem voltunk képesek. Darabszámra megvoltak a beadásaink – csak én kilencszer íveltem középre az labdát – de ezek a kapu előtt mind gazdátlanok voltak.”

Tény, hogy szemre olykor tetszetősen futballozik a IV. kerületi együttes, az eredmények azonban rendre elmaradnak. Emiatt áll jelenleg – 2-4-2-es mérleggel – „csak” nyolcadik pozícióban a lila-fehér társaság. „Ez egy igen drága tanulópénz volt számunkra, hiába a 70-30 százaléknyi labdabirtoklásunk, ha nem találunk a kapuba, és nem jönnek az eredmények. Úgy gondolom, teljes joggal háborognak a szurkolók, mi is csalódottak vagyunk. Ugyanakkor nincs túl sok időnk keseregni, hisz’ hétvégén újabb bajnoki összecsapás vár ránk.”

Hétvégén pedig a Haladás vár a fővárosiakra, ami szintén nem lesz sétagalopp, habár a szombathelyiek kisebb hullámvölgybe kerültek az elmúlt hetekben, ráadásul a győzelem ízét legutóbb napra pontosan egy hónapja, a Balmazújváros ellen érezhették a vasiak. Azóta három vereséget gyűjtött be a Mészöly Géza, majd Pacsi Bálint vezette gárda (2-10-es gólkülönbséggel). „Előző mérkőzéseinket nézve biztos vagyok benne, hogy nem fognak kitámadni ellenünk. Okos és taktikus játékkal kell felkészülnünk, mivel hiába szeretnénk mi támadófocit játszani, ha ellenfelünk nem vállalja fel a játékot, változtatnunk kell. A Haladás épp egy kisebb mélypontban van, így haza kell hoznunk a számunkra is fontos három pontot.”

Saját teljesítményéről nem beszélt Mohl, inkább az együttes játékát helyezte előtérbe. „Volt olyan mérkőzés, amikor mindenkinek jól ment, de a csapat mégsem tudott három ponttal gyarapodni. Aztán volt, hogy mindenki szürke, átlagos játékot produkált, és nyertünk.

Az eredmény határoz meg minden játékost, és minden játékos jó, ha van eredmény (…) A jövőben mindenképpen pozitív eredményeket várok, amit a csapattal közösen érünk el. A csapat által megszerezett három pont a lényeg,

és nem az egyéni adatok, statisztikák.”

A szurkolók joggal elégedetlenek, hiszen a négy év alatt, mióta Nebojsa Vignjevic az edző, mindössze egy Magyar Kupa-sikert, és egy MK-döntőt tud felmutatni a lila-fehér együttes. A mostani szerény szereplés miatt pedig már a szerb tréner távozását követelték a Puskás elleni vereség során.

~GS~