Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vereség Skóciától

Női válogatottunk világbajnoki selejtezőre készül, hiszen a dánok ellen rajtol majd a kvalifikációs sorozat a mieink számára. Ennek megfelelően az Eb-t is megjárt Skócia volt nemzeti csapatunk ellenfele csütörtökön felkészülési mérkőzésen.

EP2I7307

fotók: mlsz.hu

Több sérülttel sem számolhatott Markó Edina szövetségi kapitány, lévén Zeller Dóra (Hoffenheim), Zágor Bernadett (Sankt Pölten), Szarvas Alexandra (Basel), Szeitl Szilvia (Ferencváros) valamint Tálosi Szabina (Haladás-Viktória) sem léphetett pályára különböző sérülés miatt, ráadásul a héten Jakabfi Zsanett (Wolfsburg) és Csiszár Henrietta (Leverkusen) is vírusos megbetegedéssel bajlódott, bár vállalták a mérkőzést.

Kisebb magyar lehetőségekkel kezdődött a találkozó Telkiben, ám aztán a szigetországiak bizonyították, miért is lehettek ott nyáron az Európa bajnokságon. Negyedóra kellett a vendégeknek, hogy megszerezzék a vezetést. Egy szögletet követően Clelland lőtt Szőcs kapujába, hogy aztán az első félórához közeledve Emslie tekerjen a magyar kapuba. Előtte ugyan Jakabfi villant, de lövése a lécet találta telibe. Innentől kezdve pedig már nem volt kérdés, melyik együttes nyeri a mérkőzést, merthogy a második félidőben szinte csak a mi térfelünkön zajlott a játék. Markó Edina tanítványai nem tudták kihasználni Sipos Lilla gyorsaságát, sok volt a pontatlan átadás, amit a hajrában egy hosszú indítást követően ki is használtak a skótok. Ross lépett ki a védők közül, és a tehetetlen Szőcs Réka mellett a hálóba lőtt. Apropó Szőcs. Az MTK Hungária kapusa a hajrára fordulva egy szerencsétlen ütközést követően hosszas ápolásra szorult, de szerencsére komolyabb sérülés nélkül megúszta az esetet.

EP2I7407

„Nagyon hasznos mérkőzést játszottunk Skócia ellen, jól szolgálta a felkészülésünket, hogy testközelből tapasztalhattuk meg, hol tartanak a kontinens legjobbjai. Ugyanakkor szegény embert az ág is húzza: a sérültjeink mellett Csiszár és Jakabfi is valamilyen vírusos problémával küzd, mindkettőjüket le is kellett cserélni. Elemeznünk kell a látottakat, a játékosok szempontjából fontos a regeneráció, a szakmai stábnak pedig alaposan fel kell készíteni a csapatot a még skótoknál is erősebb Dánia elleni meccsre.” – értékelte az összecsapást Markó Edina.

A mienkre kedden már tétmérkőzés vár az Eb-ezüstérmes Dánia ellen Gyirmóton, bízzunk benne, hogy addigra a sérültek, és betegek is felépülnek.

Magyarország – Skócia 0-3 (0-2)
Telki
Gólszerzők: Clelland (15.), Emslie (27.), Ross (89.)

Magyarország: Szőcs – Mosdóczi, Tóth A., Balogh H., Szabó V. – Fenyvesi E. – Jakabfi, Csiszár, Rácz Zs., Németh L., Vágó F.

Csereként pályára lépett: Sipos Lilla, Csiki Anna, Hummel-Smuczer Angéla, Kocsán Petra

~GS~