Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aubameyang-show, és kiütéses Dortmund-siker! – videóval

A Peter Bosz vezette Borussia Dortmund a Dieter Hecking által irányított Borussia Mönchengladbach-t látta vendégül a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) hatodik fordulójának szombati játéknapján. 

Teljes képernyő rögzítése 2017. 09. 23. 202309

1. félidő: A mérkőzés első ígéretesebb momentumára nem kellett igazán sokat várni, melyet a Mönchengladbach javára jegyezhettünk fel. A 10. percben Thorgan Hazard eresztett meg egy lövést, amit Bürki azonban hárítani tudott. A 25. minutumban Aubameyang veszélyeztetett a Dortmund oldaláról, kísérletét viszont a vendégek portása, Sippel védte. Három perccel később azonban Philipp már nem hibázott, aki Aubameyang passzát követően vette be az ellenfél hálóját, s szerezte meg a vezetést csapatának. A 38. minutumban ismét Philipp villant, aki ekkor Toljan átadása után vágta a labdát a kapuba. Az első játékrész vége előtt pedig még rápakolt egyet Peter Bosz legénysége, a 45. percben Philipp volt önzetlen, melynek köszönhetően ezúttal az akciót Aubemeyang fejezhette be. 

2. félidő: A fordulást követően nem állt le a Borussia Dortmund, gyorsan még komolyabbra növelte előnyét a hazai csapat. Az 50. minutumban Götze szabadrúgása után Aubameyang fejese a lécen csattant, majd a kipattanót már bevágta a gaboni csatár. A 63. percben ismét Aubameyang volt eredményes, ráadásul a meccs folyamán már harmadszorra, ekkor Dahoud remek indítása után szerzett gólt a BVB gólfelelőse. A 66. minutumban megkapta szezonbeli első találatát a Dortmund, Hazard passza után Stindl vette be Bürki kapuját. A 79. percben Weigl volt eredményes a hazaiak részéről, az ifjú középpályás bombagólt akasztott Sipper hálójába. A Borussia Dortmund tehát nem kis meglepetésre hatalmas csapást mért a Gladbach-ra, Bosz legénysége teljesen megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

Borussia Dortmund – Mönchengladbach 6-1 (3-0)
Helyszín:
Signal Iduna Park, Dortmund; Vezette: Manuel Grafe.
Gólszerzők: Philipp(28., 38.), Aubameyang(45., 50., 63.), Weigl(79.) ill. Stindl(66.)
Sárga lapok: – ill.
Elvedi(58.)
Kiállítás: – ill. –

Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek(Zagadou 69.), Sokratis(Bartra 83.), Toprak, Toljan – Götze, Weigl, Dahoud – Pulisic(Kagawa 66.), Aubameyang, Philipp. Vezetőedző: Peter Bosz. 

Mönchengladbach: Sippel – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Johnson(Herrmann 72.), Kramer(Hofmann 75.), Zakaria, Hazard – Stindl, Raffael(Cuisance 61.). Vezetőedző: Dieter Hecking. 

Боруссия Д – Боруссия М 6:1 от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Szerző: Németh Boldizsár