Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Tovább folytathatja a menetelést a Barcelona – előzetes

Pénteken egy nap szünetet tartott a La Liga, ám ma már folytatódik is a 6. fordulójával. A Barcelona továbbra is száz százalékos, a Real Madrid viszont nagyon rosszul szerepelt ismét, most pedig a Betis le is győzte őket. A következő fordulóban mindenképp javítaniuk kell, hiszen a katalánok nagyon elhúzhatnak az elején. 

w_900x700_21003335_aaa6221

A Betis Antonio Sanabria góljával nyert a Bernabeuban (Forrás: laliga.es)

Már szombaton több nagycsapat meccsét láthatjuk. Először az Atletico Madrid – Sevilla rangadót rendezik meg. A jelenlegi második és harmadik helyezett között csak két pont a különbség, így mindkét csapat a győzelemre fog keményen hajtani. Ezt követi az Alaves – Real Madrid találkozó. A vitoriai csapat eddig egyetlen pontot sem tudott szerezni, így kötelező lenne a győzelem a királyiak számára, ez viszont az elmúlt mérkőzéseiket nézve korántsem biztos. Ezután a Malaga fogadja az Athletic Bilbao csapatát. az andalúziai klub is nagyon rosszul szerepel a szezonba, eddig 11 gólt kaptak és mindössze egyet rúgtak. A Bilbao legutóbbi két vereségével pedig visszacsúszott a 10. helyre. A nap zárásaként egy katalán összecsapást láthatunk a Girona és a Barcelona között. Az újonc csapat eddig 5 pontot gyűjtött, amellyel eddig állták a sarat, a Barcelona viszont minden bizonnyal könnyedén fogja legyőzni őket, főleg, hogy remek formában futballoznak a szezon kezdete óta.

Vasárnap ebédidőben játsszák az Espanyol – Deportivo mérkőzést, majd az előző fordulóban pontot is szerző Getafe fogadja a Villarrealt délután. Fél hetes kezdéssel egyidejűleg két meccset játszanak. Az egyik az Eibar – Celta Vigo, ahol az előbbi csúnyán kikapott a Barcától az előző fordulóban, az utóbbi pedig csak egy pontot tudott szerezni a Getafe ellen. A másik mérkőzés pedig a Leganes – Las Palmas lesz. A kanári-szigeteki csapat két győzelem után kikapott a Sevillától, a Leganes pedig a kezdés után lejtmenettel folytatta. A nap zárómeccse a Real Sociedad – Valencia találkozó lesz. A baszk klub meglepetésre kikapott tegnap a Levantétől, amellyel vissza is csúszott a 6. helyre a tabellán. A Valencia ezzel szemben nagy arányú győzelmet aratott a Malaga ellen.

Hétfőre maradt a Betis és a Levante összecsapása. Mindkét csapat nagy meglepetés volt az előző fordulóban, hisz egyikük a Real Madridot verte, míg a másik a Real Sociedadot, amellyel a 7. és az 5. helyen állnak jelenleg a bajnokságban.

A La Liga 6. fordulójának mérkőzései:

SZOMBAT:

13:00 Atletico Madrid – Sevilla (TV: Sport 1)
16:15 Alaves – Real Madrid (TV: Sport 2)
18:30 Malaga – Athletic Bilbao 
20:45

VASÁRNAP:

12:00 Espanyol – Deportivo La Coruna (TV: Sport 1)
16:15 Getafe – Villarrealt (TV: Sport 1)
18:30 Eibar – Celta Vigo 
18:30 Leganes – Las Palmas  
20:45

HÉTFŐ:

21:00 Betis – Levante 

A bajnokság állása a 5. forduló után: 

Screenshot_2

A góllövő lista állása 5. forduló után:

Screenshot_3