Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Váratlan húzás a Lazio háza táján

A Lazio együttesének az idei szezonban sem a védelem a legerősebb pontja, ehhez azonban nagyban hozzájárul a csapatot sújtó sérüléshullám is, ami főleg a hátsó alakzatot tizedeli.

SS Lazio v ACF Fiorentina - Serie A

Maurício utoljára 2015 májusában viselte a Lazio mezét (forrás: folhavitoria.com.br)

Sokan már arra is felkapták a fejüket, hogy a római klub augusztusban megvált a több játéklehetőségre vágyó Wesley Hoedt-tól és a helyére nem érkezett minőségi pótlás, mindössze a Salernitanatól visszatérő, rutintalan Luiz Felipe, Martin Cáceres pedig januárig a Veronánál szerepel kölcsönben.

A gondok Wallace kiválásával kezdődtek, utána pedig a Napoli ellen további három védő dőlt ki a sorból: Bastos, De Vrij és Basta. Mondani sem kell, hogy micsoda érvágás ez egy három fronton érdekelt klubnak. Azonnal el is indult a találgatás, hogy ki vagy kik lennének azok, akiket a Lazio azonnal harcba tudna küldeni. A szerződés nélküli játékosok piacáról szóba került Joleon Lescott, Reto Ziegler és Modibo Diakité neve is, a befutót azonban házon belül sikerült megtalálni Maurício személyében.

A védő 2015 januárja óta tartozik a csapat kötelékébe, a legutóbbi szezont pedig a Szpartak Moszkvánál töltötte kölcsönben, ahol orosz bajnokságot nyert. Idén nyáron visszatért Rómába, de a klubnál nem számítottak rá és sokáig úgy nézett ki, hogy a januári átigazolási piac kezdetéig egyedül kell edzenie. A rengeteg sérülés után azonban a Lazio vezetősége úgy gondolta, hogy ha a játékos már úgyis szerződés alatt áll, miért ne aktivizálnák újra. Azonnal be is nevezték a bajnokságba, a hétvégén már a kispadra is leülhet a Verona ellen.

Így vált Maurício egyik napról a másikra egy „elfeledett” játékosból egy potenciális kezdő játékossá a Lazio együttesében.

(zp)