Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Svédországban buktak Dárdaiék – videóval

Francia, német és spanyol vereség is született az Európa Liga I és J-csoportjának második játéknapján – ez az este nem a topbajnokságok csapatairól szólt.

salzburgom

(Fotó: Olympique Marseille/Twitter)

A Salzburg-Marseille derbi első félidejéből elsősorban a vendég hálóőr, Yohann Pelé ritkán látható ügyetlenkedéseit lehet érdemes kiemelni, Pelé ugyanis két ízben is kis híján üres kapus ziccerhez segítette ellenfelét. A 29. percben a cselezésbe bonyolódott bele, labdát vesztett, ám szerencséjére Rami a gólvonalról tisztázta Dabbour gurítását, a 37. percben pedig Ramival nem értették meg egymást és addig várt egy könnyű labda megfogásával, hogy majdnem lecsapott rá egy hazai támadó. Igaz, Miranda fejesénél kellett Pelé bravúrja is ahhoz, hogy ne kerüljön hátrányba a francia gárda. A Salzburg a 73. percben Dabbur révén a vezetést is megszerezte: a jobbhátvéd Lainer került Patrice Evra mögé, majd gurított tökéletesen a gólszerző elé. (1-0) Rudi Garcia csapatának nem is volt válasza a találatra, így az osztrákok megérdemelten nyertek a dekoncentrált Olympique ellen.

https://www.youtube.com/watch?v=Hd-cmQNqNY4

I-csoport

Red Bull Salzbug – Olympique Marseille 1-0

Gól: Dabbur (73.)

Konyaspor – Guimaraes 2-1

Gól: Araz (24.), Milosevic (48.), ill: Hurtado (74.)

Az I-csoport állása két kör után:

i csoport

(A tabelláért köszönet a eredmenyek.com-nak!)

oesternuds

(Fotó: Hertha BSC/Twitter)

A Dárdai Pál-vezette Hertha dominált Svédországban, ami a labdabirtoklást és a lövéseket illeti, a Lustenberger kezezése után megítélt büntetőből viszont mégis a vendéglátó Östersunds szerzett vezetést (1-0). Hiába nyomott azonban a második félidőben is a berlini alakulat és próbálkozott kevéssé jellemző módon 22 lövéssel összesen, az egyenlítés végül nem jött össze, így két forduló után 1 ponttal és rúgott gól nélkül állnak. A svédek pedig meglepetésre hat ponttal vezetik a csoportot.

https://www.youtube.com/watch?v=l_cXfp5cbCw

J-csoport:

Östersunds- Hertha BSC 1-0

Gól: Nouri (23., tizenegyesből).,

Athletic Bilbao – Zorya 0-1

Gól: ill.: Kharatin (26.)

A J-csoport állása két kör után:

j csoport

(A tabelláért köszönet az eredmenyek.com-nak!)

Lasányi Csaba