Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Nikolics duplázva lett rekorder, kiütéssel nyert a Chicago! – videóval

Az MLS, azaz az észak-amerikai profiliga hétközi fordulójában elképesztő rekordot döntött meg Nikolics Nemanja, a Chicago Fire támadója. A magyar csatár duplázott, ezzel egy idényen belül megdöntötte az egy játékos által szerzett gólok számát klubjában, ráadásul a Fire bejutott a rájátszásba is!

USATSI_10312810Nagy az öröm most a Chicago Fire háza táján! (forrás: chicago-fire.com)

Az alapszakasz hajrájában az MLS-ben a Chicago Fire is hétközi bajnokit játszott. Nikolics klubja idegenben lépett pályára a San José Earthquakes otthonában, a magyar támadó pedig természetesen ott volt csapata kezdőjében, ahogy Dax McCarty is, utóbbi pedig 300. MLS-meccsét játszotta!

Elég hamar előnybe kerültek a vendégek, a klub saját nevelésű játékosa, Mihailovic révén. A 18 éves labdarúgó már a 14. minutumban betalált (0-1)! A félidő végéig nem esett újabb gól, de a 40. percben jött Solignac, aki de Leeuw labdáját juttatta a kapuba, így a szünetre kétgólos előnnyel mehettek Nikoék (0-2)!

Majd a fordulás után 3 perccel Nikolics növelte csapata előnyét! Egy védelmi hibát követően higgadtan lőtt a jobb alsóba (0-3)! De ezzel nem volt vége, Niko újból betalált! A 65. minutumban de Leeuw próbálkozása a felső léc tetejéről pattant le, majd közelről juttatta azt a kapuba Nikolics! Ezzel a góljával 20 találatot jegyzet a bajnokságban, és a góllövőlista első helyezettjét, Valerit is beérte, de ami szintén fobtos az az, hogy Nikolics megdöntötte azt a rekordot, amire számítani lehetett. Ugyanis a magyar támadónál a Chicago Fire történetében egy labdarúgó sem szerzett a klub játékosaként egy szezonon belül több gólt (0-4)! A végére jött a szépítés, ugyanis hazai részről Wondolowski talált be, de így is kiütéssel nyert a Chicago (1-4).

Nikolics nem csak rekordot döntött ezen a meccsen egyéni szinten, hanem hozzásegítette együttesét a rájátszásba jutásra, ugyanis a Fire bekerült a Play-offba pár körrel a vége előtt. Niko egyébként a 76. percig volt a pályán, vélhetően Paunovic már a rájátszásra gondolva hozta le őt, hogy pihentesse. A Fire ugyan bebiztosította helyét a Play-offban, míg az Earthquakes is esélyes bejutni a bajnokság második szakaszába, ugyanis a Nyugati Főcsoportban szereplő San José jelenleg két pontra van a 6. helyezettől.

MLS, alapszakasz
San José Earthquakes – Chicago Fire • 1-4 (0-2)
Helyszín: Avaya Stadium, San José – 17.256 néző
Gólszerzők: Wondolowski (87.), ill. Mihailovic (14.), Solignac (40.), Nikolics (48., 65.)

Nagy Dávid