Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: nem hozta a kötelezőt, a kiesés szélén az Atletico – videóval

Mindenképp szüksége volt a győzelemre az Atletico Madridnak ahhoz, hogy esélyük legyen a továbbjutásra a legjobb tizenhat közé, ez viszont nem jött össze nekik. A Qarabag történelmet írt, hogy megszerezte első pontját a Bajnokok Ligájában. Az Atletico viszont a harmadik meccsét sem tudta megnyerni, hiába voltak emberelőnyben, így egyre közelebb kerültek a kieséshez. 

FBL-EUR-C1-QARABAG-ATLETICO

Forrás: uefa.com

Qarabag – Atletico Madrid: 0-0 (0-0)
Helyszín: Olimpia Stadion (Baku) Vezette: Rudy Buquet (francia)
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lap: Michel (53.), Ndlovu (60.) ill. –
Kiállítás: Ndlovu (60.) ill. –

Qarabag: Sehic, Agolli, Sadygov, Guseynov, Medvedev (Rzezniczak, 72.), Garayev, Richard, Madatov, Michel (Elyounoussi 85.), Pedro Henrique (Guerrier, 69.), Ndlovu. Vezetőedző: Gurban Gurbanov

Atletico Madrid: Oblak, Vrsaljko, Godin, Gimenez, Filipe Luis, Gaitan (Thomas, 65.), Saul Niguez, Gabi, Carrasco (Correa, 72.), Gameiro (Torres, 72.), Griezmann. Vezetőedző: Diego Simeone

A madridi csapat volt a mérkőzés egyértelmű esélyese, ám már a meccs elején szépen tartotta magát az azeri csapat, sőt bátran vezettek támadásokat is. A mérkőzés első szögletét is a hazaiak végezhették el. Az Atletico Madrid is próbált támadni, de ebben szépen akadályozta meg a Qarabag őket, így inkább csak a mezőnyben láthattunk játékot. Az első valamire való helyzet a 24. percben érkezhetett volna a vendégek oldalán, de Griezmann passzát Gameiro rosszul vette át a kapu előtt, így a lövés már nem jött össze. Innentől kicsit felkapcsolt az Atletico, hiszen egy perccel később Gaitán lőtte a kapu felé a labdát. A 27. percben azonban végképp veszélyes helyzetet alakított ki a vendég csapat, miután Carrasco Medvedevet lehagyva egyedül mehetett a kapu felé, de Sehic bravúrral védeni tudott. A 36. percben Filipe Luis adta el a labdát, amire Madatov csapott le és lőtt, de egy védő még épp bele tudott érni a lövésbe. A 36. percben egy szabadrúgás után Godin játszotta vissza a labdát Saul Niguez elé, aki rögtön kapura fejelt, de a kapus résen volt, és védett. A 39. percben jött el az Atletico legnagyobb helyzete, amikor Gameiro ugratta ki Griezmannt, de Sehic megint hatalmasat védett. Ezzel zárult a félidő.

A második játékrészben kicsit jobban kezdett az Atletico Madrid mint az elsőben. Az 53. percben Griezmann be is talált végre a hálóba, de les miatt érvénytelen volt a találat. Egyre jobban telt az idő, de az Atletico a második félidőben a les gólon kívül még lövésig sem jutott, annyira jól védekezett a Qarabag. A 60. percben Griezmann jöhetett egy szabadrúgással, de Sehic könnyedén védte a próbálkozást. A 62. percben védhetett Oblak először a meccsen, miután Richard próbálkozott egy távoli lövéssel, majd a 63. percben Pedro Henrique lövését kellett az utolsó pillanatban blokkolnia az Atletico védelmének. Egyre bátrabban futballozott a hazai csapat, és már lövésekig is jutottak. A 70. percben Ndlovu cselezte át magát a madridi védőkőn, de lövése végül a kapu felett szállt el, míg a vendégek ez idő tájt leginkább csak leshelyzetekig jutottak el. Aztán a 75. percben Ndlovu egy tizenegyes-gyanús esetnél elesett a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető kiosztotta neki a második sárgáját, amivel emberelőnybe került az eddig csak szenvedő Atletico Madrid. A 83. percben nagyot hibázott Sehic Filipe Luis lövése után, amikor kiesett a kezéből a labda, amelyre épp le tudott csapni az előtte álló Atletico játékos, de csak a kapu fölé sikerült lőni a labdát. Az utolsó 5 percre nagyon rákapcsoltak a madridiak, hiszen érezték, hogy nagyot veszíthetnek, ha nem tudják megnyerni a mérkőzést. A 89. percben viszont Sehic olyan jól indította Elyounoussit, hogy az majdnem gólt szerzett, a labda csak centikkel kerülte el a kaput. A Qarabag au itolsó percekben a rendezett védekezés mellett még támadni is tudott, mindezt emberhátrányban. A 94. percben jöhetett még egy utolsó szabadrúgással az Atletico, de ez sem jött össze nekik, és végül gól nélküli döntetlennel zártak.