Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Böde döntött a derbin

Küzdelmes meccsen, Böde Dániel fejesével a Ferencváros hazai pályán végül behúzta az Újpest elleni derbit.

ftcute

(Fotó: MTI)

Remek hangulatban, nagyjából 15 000 néző előtt feszült egymásnak a Fradi és az Újpest az idei szezon második örökrangadóján – túl nagy fociról ennek ellenére nem beszélhettünk a gól nélküli első félidőben. A vendég lilák kezdték jobban a derbit, ám helyzeteket nemigen tudtak kialakítani, negyed óra után pedig a Fradi is kijött a szorításból. Elsősorban bátor távoli kísérletekről beszélhettünk, de a kapusoknak bravúrt egyáltalán nem kellett bemutatnia. A legnagyobb helyzet a 29. percben Windecker előtt adódott: Nagy Dániel a bal szélről indulva szolgálta ki szépen a középpályást, aki azonban gyenge lövéssel fejezte be az akciót. Két percre rá a túloldalon a Bödével egyébként szépen küzdő Litauszki vétett kis híján öngólt 18 méterről, ám végül lábáról a kapu fölé perdült a labda. A 37. percben pedig Paintsil szerzett labdát az újpesti tizenhatoson belül Pávkovicstól, majd éles szögből csavart, pontatlanul. Az első félidő után a 0-0 teljesen igazságosnak tűnt.

A második félidőben először a csereként beálló Leandro kísérletezett a tizenhatos előteréből, de az ő lövése is középre ment. Sok biztató dolog nem történt ezután a pályán, a 64. percben legalább azért a bokasérüléséből felépülő Varga Roland visszatérésének örülhettek a Fradi drukkerrei. A 65. percben aztán Gorriarán gondot egyet és tüzelt bődületes erővel kb. húszról, végre megtornáztatva Pajovic kapust. A 68. percben Blazic fejelhetett kis híján közelről, ám Windecker hátulról meghúzta a mezét alaposan, a síp ugyanakkor néma maradt. Nem sokkal később Moutarit ugratta ki üresen Paintsil, ám a szélső elszórakozta a helyzetet. A 72. percben a túl oldalon is adódott egy nagy helyzet, Windecker fejese éppen csak mellé szállt Simon beadása után. A 77. percben Paintsil újra villant, a ghánai távoli lövése a felső kapufán csattant. Érett tehát a Fradi-gól, a percben pedig meg is született: Varga sarokkal hozta játékba a jobb oldalon felfutó Lovrencsicset, a válogatott szélső beadását pedig Böde fejelte be, miután ezúttal nem Litauszkival kellett megküzdenie, hanem Pauljeviccsel. (1-0) Gorriarán a 89. percben még gondolt egy merészet és 45 méteről is megpróbálta átemelni Pajovicot, ám fölészállt ambíciózus kísérlete.

Összességében elmondható, a lapos első félidő után a másodikban a Fradi valamivel többet tett a győzelemért, így megérdemelten nyert, mindezt az eltiltott Thomas Doll távollétében. Mivel azonban a Videoton is hozta a maga meccsét a Puskás ellen, így továbbra is két pontos a hátrányuk a listavezető fehérváriakkal szemben.

FTC– Újpest  1-0 (0-0)
Helyszín: Groupama Aréna, 15 000 néző. Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerzők: Böde (82.) ill. –
Sárga lapok: Gorriarán (56.) ill. Windecker (23.), Nwobodo (23.), Sankovic (45.), Litauszki (60.), Zsótér (67.), Novothny (90.)
Kiállítás:  –

FTC: Dibusz– Botka (Varga R., 64.), Otigba, Blazic, Pedroso – Gorriarrán, Spirovski (Leandro, a félidőben) – Lovrencsics G., Paintsil, Moutari (Priskin 77.)- Böde Vezetőedző: Thomas Doll

Újpest: Pajovic– Pauljevic, Litauszki, Pávkovics, Balázs B. –Sankovic (Tischler 84.), Windecker – Nwobodo (Simon K. 60.), Nagy D., Zsótér (Salétros 81.) – Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

Lasányi Csaba