Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Első vereségét szenvedte el a DAC a MOL Arénában!

A szlovák élvonalbeli bajnokság (Fortuna Liga) 13. fordulójában a dunaszerdahelyi DAC közel telház előtt hazai pályán fogadta a remek formában lévő Trencsén együttesét. 

22549982_10210204741211351_2584432699388766592_n

Nem kezdte jól a mérkőzést a hazai együttes és már a negyedik percben hátrányba kerültek, miután  Ubbink passzát Van Haaren szelídítette meg, majd küldte azonnal kapura. A labda után Macej hiába nyújtózkodott, az ugyanis a bal kapufáról vágódott a hálóba – 0-1! Az első komolyabb hazai lehetőség a 18. percben adódott a vendégek kapuja előtt, Pačinda  passzolt Davishez, aki azonban gyengén tüzelt a kapura , ráadásul mellé lőtt. A 23. percben újabb DAC lehetőség alakult ki a Trencsén kapuja előtt, Pačinda próbálkozását azonban könnyedén fogta Šemrinec. Három perccel később ismét a hazaiak veszélyeztettek, de Kalmár lövése jócskán elkerülte a kaput. A dunaszerdahelyiek fölénye a 28. percben érett góllá egy óriási védelmi hibát követően, Lawrence hatalmasat hibázott, nem tudta elfejelni a labdát Pačinda elől, aki pedig köszönte szépen és elhelyezte a  labdát a kapus mellett és egyenlített. – 1-1! A találkozó 30. percében Čmelíket buktatták a tizenhatos határánál azonban a hazaiaknak nem sikerült komoly helyzetet kialakítani a szabadrúgásból. A félidő hajrájában Paur kapott indítást a jobb szélen, aki laposan tette középre, Van Haaren elől azonban becsúszva tisztáztak.

Fordulást követően a hazai együttes próbálta nyomás alá helyezni a Trencsén kapuját és az 59. percben egy szép akció végén egy egészen hátulról indult akciót követően Čmelík lövése Šemrinec kezében kötött ki. A folytatásban is folytatódott a remek iram és mindkét csapat játékában benne volt a gól. A 61. percben Kalmár előtt adódott lehetőség,  de lövését blokkolta Kleščík. A találkozó 70. percében ismét a Trencsén szerezte meg a vezetést, miután Van Haaren centerezett középre Janga pedig egy csúsztatott fejessel a hálóba jutatta a labdát. 1-2! Két perccel a vezető találat megszerzésre után a hazai együttes veszélyeztett, de Divkovič beadásánál a Trencsén védői szerelték Kalmárt. A hajrában rendkívül nagy volt az iram és mindkét csapat gólt szerezhetett. A találkozó végén a vendégeknek voltak nagyobb helyzetei, de a 86. percben Davis beadása után Ljubicic fejelhetett a kapura, fejese azonban mellé ment. Ezt követően a vendégek óriási meccslabdát puskáztak el, Van Haaren már elfektette Macejt is, majd a kiszorított helyzetből a bal kapufát találta telibe. A Trencsén a véghajrában többször is eldönthette volna végleg a három pont sorsát, de Macej több alkalommal is bravúrral hárított. A mérkőzésen újabb találat nem született, ez pedig azt jelentette, hogy a DAC a MOL Arénában a bajnokságban első vereségét könyvelhette el. A mérkőzésen Vida Kristopher és Mervó Bence sem kapott lehetőséget, míg Kalmár Zsolt végig a pályán volt a Trencsén ellen.

FC DAC Dunaszerdahely – AS Trencsén 1-2 (1-1)
Helyszín: MOL Aréna, Dunaszerdahely Vezette: Sedlak
Gólszerzők: Pačinda (28.) ill. Van Haaren (4.), Janga (70.)
Sárga lapok: Lawrence (22.), El Ahmdioui (37.), Beridze (74.), Sulek (84.)
Kiállítás:  

FC DAC 1904: Macej  – Davis, Huk, Živkovic , Šatka – Malec (Divkovič 58.), Ljubičič, Luptak (Ashiru 72.), Kalmár – Pačinda, Čmelik (Aluku 67.). Vezetőedző: Rossi

Trencsén: Semrinec – Sulek, Klesčik, Lawrence, Skovajsa – Van Haaren, Ubbink (Zubairu 66.), El Mahdioui – Paur, Janga (Manca 90+3.), Beridze (Azango 83.). Vezetőedző: Marcok

O.G.