Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Idegenben nyert a sereghajtó Balmazújváros

Nem csak örökrangadót rendeztek a délután folyamán az NB1-ben: a Haladás ponttal távozott Debrecenből, a Mezőkövesd Paksról, a Balmazújváros pedig meglepetésre győzött a Vasas ellen a Szusza Ferenc Stadionban.

remilibalmaz

(Fotó: vasasfc.hu)

A magyar labdarúgás történetének első debreceni kettős rangadójának első “felvonása” küzdelmes meccset hozott, melyen a nyolc meccse veretlen Loki nem bírt a Haladással. A vendégek már a 3. percben vezetést szereztek Kiss góljával egy ellentámadás után, a bokasérüléséből felépülő svájci Tabakovic azonban a második játékrészben csereként beállva egyenlíteni tudott.

DVSC– Haladás 1-1 (0-1)
Helyszín: Debrecen, Nagyerdei stadion Vezette: Erdős József
Gólszerzők: Tabakovic (68.) ill. Kiss T. (3.)
Sárga lapok:  ill. Medgyes (37.), Pinte (67.), Devecseri (73.)
Kiállítás:

DVSC: Nagy– Bényei, Kinyik, Szathmári (Mészáros 56.), Ferenczi – Varga K., Tőzsér – Jovanovic, Sós (Könyves, a szünetben), Bódi – Mengolo (Tabakovic, a szünetben). Vezetőedző: Herczeg András

Haladás: Király (Gyurján 85.)– Polgár, Wils, Devecseri, Németh M. –Kiss B., Kiss T., Tóth M. – Mészáros, Rácz (Halmosi 70.). Medgyes (Pinte 61.). Vezetőedző: Pacsi Bálint.

Hiába alakított ki több helyzetet, nem tudta hazai pályán legyőzni a Paks a héten edzőt váltó Kövesdet, Kuttor Attila tehát döntetlennel mutatkozott be edzőként az élvonalban. A balmazújvárosiak bravúrja miatt viszont így is az utolsó helyre csúsztak vissza a kövesdiek.

Paks– Mezőkövesd 1-1 (1-1)
Helyszín: Fehérvári úti Stadion Vezette: Berke Balázs
Gólszerzők : Simon Á. (17.)  ill. Koszta (28.)
Sárga lapok:  Gévay (15.), Simon Á. (47.) ill. Keita (14.), Iszlai (37.), Strestík (61.)
Kiállítás:

Paks: Verpecz– Vági, Zachán, Gévay, Szabó – Papp K., Simon Á.- Koltai (Szakály D. 72.), Bertus, Hajdú (Bartha 62.) – Kulcsár (Hahn 78.) Vezetőedző: Csertői Aurél

Mezőkövesd: Tujvel– Lázár P., Hudák, Vadnai, Szalai A. –Iszlai, Keita (Tóth B. 68.) – Koszta (Baracskai 90.), Mlinar, Cseri – Strestík (Veselinovic 85.). Vezetőedző: Kuttor Attila

Tovább folytatta hektikus szereplését a Vasas, az angyalföldiek a nyolc meccse veretlen Balmazújváros ellen kaptak ki pályaválasztóként – Horváth Ferenc csapata ezzel hosszú idő után el is mozdult az utolsó helyről.

Vasas– Balmazújváros 1-2 (0-2)
Helyszín: Szusza Ferenc Stadion Vezette: Szabó Sándor
Gólszerzők: Remili (59. – büntetőből) ill. Sigér (32.), Arabuli (42.),
Sárga lapok: Burmeister (38.), Szivacski (50.), Hangya (52.)  ill. Sigér (31.), Maisuradzse (40.), Vajda (92.)
Kiállítás

Vasas: Kamenár– Burmeister, Manjekar, Benes – Vogyicska, Vida, Berecz, Hangya – Gaál –  Remili, Kulcsár Vezetőedző: Michael Oenning

Balmazújváros: Pogacsics– Póti. Rus, Maisuradze (Jagodics 90.), Uzoma –Vajda, Sigér, Haris, Habovda – Arabuli (Fekete 86.), Andric. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Lasányi Csaba