Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rangadóját követően már a Napoli sem hibátlan! – videóval

Az olasz első osztályban a 9. forduló második meccse volt az adott kör rangadója, ugyanis az első és a második helyezett játszott egymás ellen. A vége döntetlen lett, de a Napoli így is maradt veretlen, és az élen, de megszakadt győzelmi szériája, míg az Inter továbbra is a második. A forduló korábbi meccsén, a nyitányon letarolta ellenfelét az eddig igencsak jól szereplő Sampdoria!

IMG_20171021_225435A versenyfutás nem vezetett eredményre – a Napoli és az Inter egymás elleni rangadója döntetlennel zárult (forrás: twitter.com/sscnapoli)

A Serie A 9. fordulójának máris az elején csúcsrangadóra került sor szombat este, ugyanis az eddig száz százalékos Napoli a mögötte két ponttal lemaradva a második helyen álló Intert fogadta, mely legutóbb a 2000-es évek elején kezdett ilyen jól egy szezont. A hétközben a Napoli egyébiránt játszott a BL-ben is, és idegenben 2-1-re kapott ki a Manchester City otthonában.

A 20. percben alakult ki az első komolyabb lehetőség, amikor is Mertens célozta meg a milánói kaput, de Handanovic nagyot mentett, a következő minutumba érve viszont a kipattanót Callejón próbálta meg belőni, de az Inter kapusáé lett a labda. A 35. percben is a Napoli helyzetét láthatta a publikum, és újból Mertens próbálkozott, ezúttal fejjel, de ez is a vendégek kapusáé lett. A félidő hajrájában villant az Inter is! Icardi a 42. minutumban lőtt kis híján gólt, azonban Reina nagyot mentett, az eredmény pedig a szünetre maradt a 0-0.

Icardi a szünet után ott folytatta, ahol azt megelőzően abbahagyta. Az Inter labdarúgója a 48. percben akart gólt szerezni, de próbálkozását blokkolták. Viszont innentől kezdve nem hajtották túl magukat a felek, ugyanis még csak kaput eltaláló lövést sem jegyezhettünk fel a második félidőben! A vége tehát gólnélküli döntetlen lett, így már a Napoli sem száz százalékos, de továbbra is veretlen, akárcsak az Inter, a tabella legelején pedig nem történt változás, továbbra is a nápolyiak az élen, míg a milánói csapat a második.

Serie A, 9. forduló
Napoli – Inter • 0-0
Helyszín: Stadio San Paolo, Nápoly. Vezette: Luca Banti
Gólszerzők:
Sárga lapok: Koulibaly (90+2.), ill. Miranda (66.)
Kiállítás:

Napoli: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Allan (Rog, 76.), Jorginho, Hamsík (Zielinski, 72.) – Callejón, Mertens, Insigne (Ounas, 80.). Vezetőedző: Maurizio Sarri

Inter: Handanovic – D’Ambrosio, Miranda, Skriniar, Nagatomo – Vecino, Gagliardini – Candreva (Cancelo, 82.), Borja Valero (Mario, 71.), Perisic – Icardi (Eder, 87.). Vezetőedző: Luciano Spaletti


A forduló első meccsére kora este került sor, a Sampdoria pedig a Crotone csapatát látta vendégül. Az ezúttal hazai pályán játszott genovai klub nem kezdte rosszul a szezont, ma pedig simán kiütötte ellenfelét! A sikerét a Samp már a 3. percben megalapozta, amikor is a szabadrúgásból beívelt labdát Ferrari fejelte a léc alá (1-0), majd nem sokkal ezután Quagliarella növelte az előnyt tizenegyesből (2-0)! A félidő hajrájához közeledve lőtt még egy gólt a hazai együttes! A 38. percben Zapata passzát Caprari váltotta gólra, és úgy tűnt, egy félidő után már eldőlt minden (3-0), ám a hosszabbítás első percében még Budimir révén szépítettek volna a vendégek, de a fejes után a labda a keresztlécen csattant!

Biztos ami biztos alapon még lőtt kettőt a szünet után a Sampdoria! Előbb a 71. percben Linetty volt eredményes (4-0), majd nem sokkal ezután Kownacki állította be a végeredményt (5-0)! A papírforma jött, talán a vártnál sokkal simábban is, a Sampdoria pedig jelenleg úgy ötödik, hogy egy meccsel kevesebbet játszott, mint a mezőny összes csapata, kivétel ez alól az AS Roma, amely épp a genovai klub ellen lépett volna pályára a szezon elején, de azt a bajnokit a rossz időjárási körülmények miatt el kellett halasztani. A Crotone helyzete sokkal rosszabb, ugyanis 9 bajnoki után 6 pontot szerezve a tizenhatodik az együttes.

Sampdoria – Crotone • 5-0 (3-0)
Gólszerzők: Ferrari (3.), Quagliarella (11. – büntetőből), Caprari (38.), Linetty (71.), Kownacki (76.), ill.

Nagy Dávid