Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Liverpool megtörte rossz sorozatát, győzelem a Soton ellen! – videóval

A Premier Leauge szombati programjában a Liverpool hazai pályán fogadta a Southamtpon együttesét akik, ellen már öt mérkőzés óta nem tudott győzni Jürgen Klopp együttese minden sorozatot tekintve.

3936

Jürgen Klopp együttese legutóbbi két mérkőzésén győzni tudott, ezzel megkezdte a felzárkózást a riválisok mögött és a mérkőzést megelőzően az ötödik helyről várhatták a vörösök a “szentek” elleni derbit. A két együttes legutóbbi öt mérkőzésén a Liverpool nem tudott győzni, a bajnokságban ez a szám három mérkőzés. A vörösök legutóbb a Soton otthonában győztek 6-1-re még 2015-ben egy Ligakupa mérkőzésen. Jürgen Klopp együttese hazai környezetben legutóbb három éve tudta legyőzni a Southampton együttesét, tehát nem egy könnyű mérkőzésre számíthatott a német menedzser. A két csapat legutóbbi találkozása az Anfielden gólnélküli döntetlennel ért véget.

A mérkőzés komoly taktikai játékot hozott az első negyedórában. A legelejétől kezdve a vörösök birtokolták többet a labdát, a vendégek inkább a védekezésre fektették a hangsúlyt. Az első igazán komoly helyzet a 10. percben a Liverpool előtt adódott, Salah azonban a kapu jobb oldala mellé lőtt. Ezt követően a vörösök próbáltak nyomást helyezni a Southampton és Forster kapujára, de az utolsó passzokba mindig hiba csúszott vagy odaért az egyik védő.  A találkozó 22. percében a vendégek hálóőrének kellett bravúrt bemutatnia Wijnaldum lövésénél. Egy perccel később Coutinho tüzelt távolról Forster kapujára, a vendégek hálóőre pedig ismételten bravúrral hárította. Az első félóra végén a vörösök megszerezték a vezetést miután Wijnaldum passzát követően Mohamed Salah egy gönyörű lövés eresztett meg Forster kapujába, hiába nyújtózkodott a vendégek hálóőre ezt még ő sem érhette el, annyira jól helyezett volt a lövés. – 1-0! A vendégek ezt követően sem tudtak komoly helyzetet kialakítani, a Liverpool a saját kapujához szegezte a vendégeket, és a vörösök játékában benne volt az újabb gól. A félidő hajrájában a vendégek védelme nagyon beragadt Coutinho remek kiugratásánál és Salah kiváló ütemben lépett ki a védők gyűrűjéből és Forster lábai között a hálóba lőtte a hazaiak és önmaga második találatát. – 2-0!

2017-11-18T162904Z_849521436_RC1B21347E60_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-LIV-SOU

Fordulást követően a vörösök nem vettek vissza a tempóból és ott folytatták, ahol az első játékrészt abbahagyták. A félidő elején előbb Sadio Mané előtt adódott lehetőség, de a védők menteni tudtak az utolsó pillanatban. Ezt követően az 54. percben Firmino lövését Forster hárította könnyedén. A 63. minutumban Coutinho remek lövést küldött kapura, a brazil lövése azonban nem sokkal a kapu jobb oldala mellé szállt. A hazaiak folyamatos nyomását nem is bírta sokáig a vendégek védelme, a 68. percben Mané játszott Firmino elé aki egy lövéssel próbálkozott, ami azonban Forstert találta telibe, a kipattanóra azonban elsőként Coutinho csapott le és a bal alsóba lőtte a vörösök harmadik gólját. – 3-0! Ezt követően a mérkőzés utolsó húsz perce szépen lassan lecsordogált, az eredmény pedig már nem változott. Ez pedig azt jelentette, hogy a vörösök megtörték rossz sorozatukat a Southampton ellen, 2014 után győztek ismét a szentek ellen Klopp tanítványai. A következő fordulóban a vörösökre újabb rangadó vár, hiszen a címvédő Chelsea ellen mérkőznek az Anfielden.

Liverpool – Southampton  3-0 (2-0)
Helyszín: Anfield Road, London, Vezette: Jones
Gólszerzők: Salah (31., 42.), Coutinho (68.)
Sárga lapok: Lovren (44.) ill. Romeu (61.)
Kiállítás:

Liverpool: Mignolet – Moreno, Lovren, Klavan, Alexander-Arnold – Wijnaldum, Henderson, Coutinho (Can 69.) – Mané (Oxlade-Chamberlain 74.), Firmino, Salah (Milner 80.). Vezetőezdő: Klopp

Southampton: Forster – Cédric, Hoedt, Van Dijk, Bertrand – Romeu, Davis – Tadič (Austin 55.), Boufal (Ward-Prowse 69.), Redmond – Long (Gabbiadini 79.). Vezetőedző: Pellegrino.

https://www.youtube.com/watch?v=Ya4GeqO9fr4

Crystal Palace – Everton 2-2 (2-2)
Helyszín: Selhurst Park, London, Vezette: Taylor
Gólszerzők: McArthur (2.), Zaha (35.) ill. Baines (6., büntetőből), Niasse (45+1.)

Remek mérkőzésre volt killátás a Selhust Parkban. A mérkőzés szinte el sem kezdődött a hazai máris gólnak örülhettek. A találkozó második percében Loftus-Cheek ígéretes lövésést követően Pickford védett bravúrral a kipattanót azonban McArthur a hálóba vágta, megszerezve a vezetést a hazaiaknak. A találkozó hatodik percében azonban Baines büntetőből egyenlített. A találkozó 35. percében Wilfried Zaha ismételen vezetéshez jutatta a Crystal Palace együttesét. Az első félidő végén azonban Niasse ismét egyenlített, miután  egy az egyben vihette a labdát a kapusra és a kapu jobb alsó sarkába lőtte a vendégek egyenlítő találatát.

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor