Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: “Van miért félni a Juventustól!”

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde óvatosságra intette a Barca szurkolóit a Juve elleni esti (20:45. Tv: M4 Sport) Bajnokok Ligája találkozó előtt.

(Kép: fcbarcelona.com)

“A legjobb formában lévő Juventusra készülünk!” – Kezdte a Barca trénere a találkozót megelőző hivatalos sajtótájékoztatóján. “Egy hazai pályán roppant erős ellenféllel találkozunk, akinek minőségi játékosai vannak elől is, hiszen a bajnokságukban a legjobb góllövők közé tartoznak. Paulo Dybala, fontos játékosuk, de ott van Higuan is, vagy Pjanic, Cuadrado (…) Ami legjobban aggaszt, az a Juve sokszínűsége. Nem elég egy játékost kivonni a játékból! Ha Dybalát megállítod, lehet veszítenek a kreativitásból, ha Higuaint, akkor lehet nem rúgnak gólt, na de teszem fel a kérdést, hogyan lehetséges egyszerre 5-6 futballistát kivonni a játékból!?” – Így Valverde, aki hangsúlyozta, csapata tartja majd magát az eddigi stílusához:“Általában, ha jól játszol, és nem adod el a labdát, kedvezőbb esélyed van arra, hogy nyerjél. Jól szeretnénk futballozni, helyzeteket kidolgozni, őket pedig meggátolni ebben. Két különböző futballstílus csatája lesz!”

“Az emberek sokat hasonlítgatják a spanyol és az olasz futballt, főleg most, hogy Olaszország nagy meglepetésre nem lesz ott a jövő évi világbajnokságon. Nem tudom, mi történik az olasz futballban, így azt sem, hogy mit fognak változtatni. Egy biztos, a Juventus továbbra is Európa egyik legjobb csapata, így van miért félni tőlük!” – Tette még hozzá a spanyol szakember.