Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: A hajrában nyert a Villarreal, a Dinamo Kiev botlott az albánok ellen – videóval

Az Európa-liga A csoportjában hátrányban kezdett a Villarreal, de a meccs végére megfordította az eredményt Kleinheisler Lászlót foglalkoztató Asztaa ellen. A csoport másik meccsén a Slavia Praha győzedelmeskedett igen könnyedén. A B-csoportban a csoportelső Dinamo Kiev meglepetésre elbukta a három pontot a Skenderbeu otthonában, míg a svájci Young Boys az ötödik mérkőzését sem tudta megnyerni. 

FBL-EUR-C3-ASTANA-VILLARREAL

Forrás: uefa.com

A-csoport:

Gólzáporos, izgalmas meccset játszott egymással az Asztana és a Villarreal. A meccs elején a spanyolok támadtak inkább, a 17. és a 19. percben Sansona szerezhette volna meg a vezetést, de a 22. percben mégis az Asztana lőtte meg az első gólt. Kabananga vette át a labdát a kaputól mintegy 30 méterre, majd kilőtte a kapu bal felső sarkát. A Villarreal a 39. percben azonban egyenlített. Raba érkezett remekül Carlos Bacca labdájára, amit a kapu jobb oldalába lőtt pontosan. Az első félidőben már nem esett több gólt.

A második játékrészt a Villarreal kezdte jobban, majd a 65. percben sikerült megszerezniük a második góljukat. Cedric Bakambu lőtt kapásból a tizenhatoson belülről, a labda pedig a kapu jobb oldalába ment. A spanyolok fölénye megmaradt a mérkőzés végéig. A 82. percben Bakambu egy fantasztikus szóló után lőhetett kapura, de próbálkozása a kapu mellett szállt el néhány centire. A 83. percben viszont már nem hibázott, és meglőtte a Villarreal harmadik gólját is. A kongói játékos a tizenhatosról eresztett meg egy lövést, amely megpattant, így Nenad Eric kapus nem tudta védeni. Úgy tűnt ezzel lezárják a mérkőzést, de a 88. percben az Asztana még szépíteni tudott Patrick Twumasi révén. Ezzel a góllal zárult a találkozó.

FC Asztana – Villarreal: 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Kabananga (22.), Twumasi (88.) ill. Raba (39.), Bakambu (65. 83.)
Sárga lap: Shomko (43.), Maevskiy (60.), Grahovac (90+2.), Kabananga (90+4.) ill. Marin (63.), Sansone (76.)
Kiállítás:  – ill. –

A csoport másik mérkőzésén megvoltak a helyzetei a Maccabinak is, de a Slavia Praha sokkal veszélyesebb tudott lenni a kapura. A 30. percben Jaromir Zmrhal a felsőlécet találta el egy kihagyhatatlan helyzetben, Tomas Necid pedigzseniálisan reagált a kipattanóra, de messze kapu fölé lőtt. A 39. percben a védők egy hatalmas blokkal mentették meg a Maccabit a góltól, viszont az első félidő hosszabbításának első percében megszerezte a vezetést a Slavia Praha Husbauer góljával, amit körülbelül 25 méterről küldött a kapu bal felső sarkába. A második félidőben is jól játszott a cseh csapat, és az 54. percben már a második góljukat szerezték ismét egy Husbauer találattal. A Maccabi ezután már nem tudott visszajönni a játékba, így 0-2-vel zárult a mérkőzés.

Maccabi Tel Aviv – Slavia Praha: 0-2 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Husbauer (45+1. 54.)
Sárga lap: Rikan (9.), Davidzada (38.), Kjasrtansson (40.), Peretz (72.) ill. Soucek (42.), van Buren (82.)
Kiállítás:  – ill. –

B-csoport:

Kiegyenlített mérkőzés zajlott a Skenderbeu és a Dinamo Kiev között. Az első gólt az ukránok szerezték meg a 26. percben, amikor Viktor Tsygankov tüzelt a hálóba. Két perc múlva viszont már egyenlített is az albán csapat, miután Lilaj távoli lövése megpattan egy védőn, ami így épp a kapuban landolt. A 40. percben még Junior Moraes a keresztlécet is eltalálta, de már nem esett gól a játékrészben. A második félidőben már inkább a Skenderbeu akarata érvényesült. Az 52. percben már vezettek is az albánok, miután Ali Sowe passzolta oda a labdát az emberéről leváló James elé, ő pedig belőtte a labdát a léc alá. Csak négy perc telt el, de a Skenderbeu már a harmadik találatát szerezte, most Ali Sowe vihette a labdát egy az egyben a kapusra, majd a hálóba lőtt. Az ukránok nagyon megnyomták a végét, és a 90. percben jött is a szépítés Rusyn révén, viszont az egyenlítés már nem sikerült.

Skenderbeu – Dinamo Kiev: 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Lilaj (18.), James (52.), Slowe (56.) ill. Tsygankov (16.), Rusyn (90.)
Sárga lap: Radas (78.), James (90+2.) ill. –
Kiállítás:  – ill. –

Magyar játékvezető, Bognár Tamás irányította a nagyon jó iramú meccset a Partizan és a Young Boys között. A szerbek már nagyon hamar, a 12. percben szerezte meg a vezetést, amikor Marko Jankovic végezhetett el egy szabadrúgást, amit beívelt a kapu elé. Leandre Tawamba csapott le rá és elperdítette a jobb alsó sarok felé. A 25. percben kiegyenlített a svájci gárda Moumi Ngamaleu révén. A második félidőben, az 53. percben jött a mérkőzés harmadik gólja, amellyel a Partizan ismét megszerezte a vezetést. Danilo Pantic adta be a labdát a kapu elé, amit Ognjen Ozegovic fejelt a léc alá. A második félidőben leült e játék, egyedül a 75. percben volt egy nagyobb Young Boys helyzet, amit Ngamaleu kihagyott. Gól ezután már nem esett a meccsen.

Partizan – BSC Young Boys: 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Tawamba (12.), Ozegovic (53.) ill. Ngamaleu (25.)
Sárga lap: Mitrovic (33.), Luis (82.) ill. Assele (63.)
Kiállítás:  – ill. –

Az A-csoport állása:

Az B-csoport állása: