Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: értékes pontokat hullajtott a Pool hazai pályán!

A Premier League 17. fordulója ezúttal is hétközi fordulóval jelentkezett. A decemberi meccsdömpingben a 17. kör szerdai játéknapján több nagycsapatra is könnyebb meccs várt. Jürgen Klopp Liverpoolja a hétvégi Everton elleni találkozót követően újabb hazai mérkőzést játszott, az ellenfél ezúttal a West Bromwich Albion volt akik nem is oly rég váltottak menedzsert.

2017-12-13T200609Z_477553615_RC1A0A1F9E00_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-LIV-WBA

A találkozó első komoly lehetőségére 16 percet kellet várni, ekkor Salah beadását Coutinho elengedte ami így Firmino elé került a brazil lövése centikkel, de a jobb kapufa mellett suhant el. A folytatásban rendkívül küzdelmes csatát láthattunk egy remekül szervezett West Bromwich védelemmel. Jürgen Klopp tanítványai nem is tudtak mit kezdeni a felállt védelem ellen. A mérkőzés további részében a vendégek az első félidő talán legnagyobb lehetőségét puskázták el, mikor a 31. percben Robson-Kanu lövése a felső lécen csattant. Az első játékrész hajrájában még Salah előtt adódott egy lehetőség, az egyiptomi szélső azonban nem tudott a hálóba találni. Az első játékrész gól nélküli döntetlennel zárult kevés gólszerzési lehetőséggel.

Fordulást követően a vendégek kezdtek jobban és a félidő elején több komoly lehetősége is volt a vendégeknek, hogy előnyhöz jussanak. Az 51. percben Krychowiak szabadrúgása kis híján meglepte Kariust, de a Liverpool hálóőre kapu fölé tudta még bokszolni a lövést. Ezt követően a szöglet után ismét a német hálóőrnek kellett játékba avatkoznia, miután Yacob fejesét védte bravúrral. A találkozó 56. percében a vörösök először villantak a második játékrészben, Sadio Mané lövése nem sokkal kerülte el a kapu bal oldalát. Két perccel később újabb Liverpool lehetőséget jegyezhettünk fel a jegyzőkönyvbe, Salah fejese a kapu bal oldala mellé szállt. Jürgen Klopp együttese a mérkőzés hajrájában sem talált fogást a vendégek védelmén, a német menedzser hiába próbálta friss emberekkel felpörgetni csapata játékát, ezen az estén nem találtak fogást ellenfelükön a vörösök. Pedig a vörösök gólt szereztek a 83. percben, Solanke első liverpooli találatát szerezte, azonban a játékvezető kezezés miatt nem adta meg. A mérkőzés utolsó perceiben óriási nyomás alatt volt a WBA kapuja, Solanke a 87. percben is gólt szerezhetett volna, a játékszert a vendégek védői a gólvonalról vágták ki. A mérkőzésen gól nem született, így zsinórban harmadik mérkőzésen ikszelt a Liverpool hazai pályán a PL-ben.

Liverpool – West Bromwich 0-0
Helyszín: Anfield Road, London, Vezette: Tierney
Gólszerzők:
Sárga lapok: Can (68.) ill. Field (90+2.)
Kiállítás:

Liverpool: Karius – Robertson, Klavan, Lovren, Alexander-Arnold (Gomez 80.) – Coutinho, Can, Wijnaldum – Mané (Solanke 76.), Firmino, Salah. Vezetőedző: Klopp

West Bromwich: Foster – Nyom, Hegazy, Evans, Gibbs – Livermore, Yacob, Krychowiak (Brunt 79.) – Robson-Kanu (Rodriguez 71.), Rondon, McClean. Vezetőedző: Pardew

Képek: premierleague.com

O.G.