Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hármat hintett a Juventus a Bologna otthonában – videóval

A Juventus kezd formába lendülni. Idegenben megverték a Napolit, legutóbb pedig az Inter ellen ikszeltek. A Bologna, bár kikapott a Milan ellen, mégis remekül játszott. Remélhetőleg Nagy Ádám a zebrák ellen is lehetőséghez jut.

Névtelen

Mandzukic pompás gólt szerzett (Fotó: twitter.com)

1. félidő: Elég harciasan indult a meccs, az első tíz percben csupán szabálytalankodtak egymással a felek. A Juventus hiába játszott hatalmas fölényben, a sok hiba miatt nem tudtak helyzetet kialakítani. Ellentétben a Bolognával, a 25. percben egy gyönyörű szóló után Donsah akár egy góllal is megkoronázhatta volna teljesítményét, azonban rosszul találta el a labdát. Az ezt követő ellentámadás végén a vendégek szabadrúgást kaptak. Több sem kellett, kb. 20 méterről Pjanic betekerte a rövidbe a lasztit (0-1). Hozzáteszem, Mirante erősen benne volt a találatban. A 36. minutumban elaludt a Bologna védelme, amit Mandzukic kegyetlenül kihasznált (0-2).

2. félidő: A második játékrészt nagy erőbedobással kezdte a Juve. Valahogy mégsem jött össze az újabb találat, hiába uralták a meccset. Aztán a 64. percben változott az állás, hiszen Matuidi megszerezte első gólját a zebráknál. Egy kipattanó után a francia középpályás kapásból a jobb alsóba lőtte a labdát (0-3). Higuain sem akart kimaradni a jóból, azonban előbb Mirante védett, később pedig ő puskázta el a lehetőségét. Az utolsó percekre kiengedtek a vendégek. A végére a Juve kapujába is begurult a játékszer, azonban szabálytalanság miatt a bíró nem adta meg a gólt, így maradt a 3-0.

Bologna – Juventus 0-3 (0-2)
Helyszín: Renato Dall’Ara; Vezette: Luca Banti
Gólszerzők: – ill. – Pjanic (26.), Mandzukic (36.), Matuidi (64.)
Sárga: Masina (51.), Mbaye (60.), Petkovic (86.) – ill. – Higuain (31.)
Kiállítás: – ill. –

Bologna: Mirante – Mbaye, Gonzalez, Helander, Masina – Donsah (Falletti 65.), Pulgar, Poli – Verdi, Destro (Petkovic 53.), Okwonkwo (Krejci 70.). Vezetőedző: Roberto Donadoni

Juventus: Szczesny  De Sciglio, Barzagli, Benatia, Alex Sandro – Khedira, Pjanic (Marchisio 86.), Matuidi  Douglas Costa (Bernardeschi 70.), Higuain, Mandzukic (Dybala 76.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Crotone – Chievo

(Fotó: twitter.com)

Az első játékrész eseménydúsan alakult. Adrian Stoian már az 5. percben közel járt a vezetés megszerzéséhez, de szerencsétlenségére a Chievo kapusa résen volt. A Crotone végig aktívabbnak bizonyult, ám sem Budimir sem Rohden nem tudta bevenni az ellenfél kapuját. A 33. minutumban megtört a jég, és Budimir góljával megszerezte a vezetést a Crotone. A vendégek helyzetig is alig jutottak el, így 1-0-ás állással fordultak a második félidőre. Az 55. percben Trotta közel állt ahhoz, hogy megduplázza csapata előnyét, de kevéssel a kapu fölé lőtt. A Chievo csak néha-néha jutott el a Crotone kapujáig, ami nagyon kevésnek bizonyult. A 81. minutumban Inglese betalált a a hazaiak hálójába, de a játékvezető lesre hivatkozva nem adta meg a találatot.

Fiorentina – Genoa 

(Fotó: twitter. com)

Fiorentina bár végig nagy fölényben játszott, nem tudtak gólt szerezni. A vége 0-0 lett, ami hűen tükrözi a látottakat. Az első lehetőséget Taarabt alakította ki, azonban Sportiello magabiztosan hárított. Több lehetőség nem is alakult, unalmasan ért véget az első játékrész. A másodikban a hazaiak Perin és Benassi jóvoltából közel kerültek a vezetés megszerzéséhez, azonban mindketten a kapust találták el. Izgalomnak nyoma sem volt a második 45 percben sem, így 0-0 maradt az eredmény.

Sampdoria – Sassuolo

(Fotó: twitter.com)

Az első félidő roppant kiegyensúlyozottan alakult. Helyzetek mindkét oldalon voltak, Politano lehetőségére azonnal válaszolt Quagliarella. Azonban egyik csapat sem lehetett elégedett, mivel nem találtak be. A második játékrész még mozgalmasabban alakult. Az 54. percben Berardi megsérült, helyére Matri állt. Politano a 88. percben kihagyott egy büntetőt, de a csereként beálló Matri gólt szerzett (0-1). Többre nem volt idő, nyert a Sassuolo.

Mihók Richárd