Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonul a legendás brazil, Ricky Kaká! – hivatalos

BRÉKING! – Újabb legendás futballista hagy fel aktív pályafutásával! Bejelentette visszavonulását a legendás brazil támadó középpályás, az AC Milan és a Real Madrid egykori kiváló labdarúgója, nevezetesen Ricardo Izecson dos Santos Leite, vagy ahogyan mind ismerjük, Ricky Kaká… 

kaka_milan_brasil39

 

 

“Atyám, sokkal több volt ez annál, mint amit valaha el is tudtam képzelni. Köszönöm! Készen állok a következő útra! Jézus nevében. Ámen!” – olvashatóak az alábbi sorok Ricky Kaká hivatalos twitter oldalán. 

Az alábbi sorok alapján gyakorlatilag tehát biztosra vehető, hogy Ricky Kaká felhagy aktív pályafutásával. Korábban felröppentek olyan hírek vele kapcsolatban, melyek szerint visszatérhet ismét korábbi klubjához, azaz az AC Milanhoz. Nos, ez már biztos nem fog megtörténni, legalábbis nem futballistaként, a brazil zseni utolsó állomáshelye tehát végül az MLS-ben érdekelt Orlando City lett. 

Ricky Kaká a Sao Paulo utánpótlásában tanulta meg a futball alapjait, majd a neves brazil csapatnál is vált profi labdarúgóvá. Innen vezetett az útja 2003 nyarán az AC Milanhoz. Az ifjú támadó középpályás gyorsan a milánói gárda meghatározó tagja lett, majd idővel a világ legjobb játékosai közé emelkedett. Első ciklusa 2003-2009-ig tartott az AC Milannal, mellyel nyert többek között BL-t és bajnoki címet is. Kaká aztán 2009 nyarán átigazolt a Real Madridhoz, ahol négy éven át futballozott, ám a királyi gárdában összességében nem tudta azt hozni, amit Milánóban megszokhattunk tőle. Négy esztendő elteltével visszatért az AC Milanhoz, ám csak egy szezon erejéig. A brazil aztán karrierje végéhez közeledve megjárta még a Sao Paulo-t, végül pedig az Orlando Cityt is. A brazil válogatott oszlopos tagjának 2002-től kezdve egészen 2016-ig számított, 92 mérkőzésen összesen 29 gólt szerzett, a legendás támadó középpályás 2002-ben Vb-t nyert a nemzeti csapat játékosaként. Kaká egyénileg 2007-ben ért fel a csúcsra, hiszen ekkor számára ítélték oda az aranylabdát.  

Németh Boldizsár