Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Harry Kane a világ harmadik legértékesebb futballistája!

A CIES Football Observatory a világfutball száz legértékesebb játékosáról készített kimutatást. A dobogóra Neymar és Lionel Messi mellett Harry Kane fért fel!

kaneharmadik

(Fotó: Tranfer News Live/Twitter)

Mint minden januárban, a CIES idén is nyilvánosságra hozta listáját a száz legértékesebb játékosról, figyelembe véve a futballisták életkorát, pozícióját, szerződése hosszát, teljesítményét – lényegében minden tényezőt, ami egy átigazolási díj megállapításánál szóba jöhet.

A listát Neymar vezeti, 213 millió euróval a 202 milliós Lionel Messi és a 195 milliós Harry Kane előtt. Nem Kane azonban az egyetlen Spurs-játékos a top10-ben, a negyedik helyezett Kylian Mbappét (194,5) és az ötödik Paulo Dybalát (174,5)  ugyanis Kane csapattársa, Dele Alli (171,3) követi. A legjobb tízbe rajtuk kívül befért még Kevin de Bruyne (167,8), Romelu Lukaku (164,8), Antoine Griezmann (150,2) és Paul Pogba (147,5) is. A Premier League egyeduralma itt tehát nem kérdéses, a top10-ből öten játszanak a szigetországban.

Cristiano Ronaldo pedig a maga 80 millió eurós értékével 32 évesen mindössze a 49. helyen tanyázik… Érdekesség továbbá, hogy a legmagasabbra értékelt kapust és védőt is a Barcelona adja, Marc-André Ter Stegen (96) és Samuel Umtiti (101) személyében.

A teljes listát ide kattintva böngészgetheti.