Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fontos bejelentést tett a Ferencváros

Jó hírekkel szolgált a Fradi vezérigazgatója a csapatot érintő kérdésekben. Egyrészt életbe lépett a ghánai Joe Paintsil kontraktusában szereplő opció, másrészt további kiszemeltekről is beszélt Orosz Pál.

Orosz Pál szerint nincs mindig elég idő várni a magyar tehetségek beérésére. / Kép forrása: www.sport365.hu

Orosz Pál szerint nincs mindig elég idő várni a magyar tehetségek beérésére. / Kép forrása: www.sport365.hu

A bajnoki cím egyik esélyeseként élen tölti a téli szünetet a Ferencváros, amelynek vezérigazgatója, Orosz Pál az M1 aktuális csatornán beszélt az erősítési tervekről és a tavaszi feladatokról is. Jó hír a szurkolóknak, hogy egyik legjobbjukat sikerült megtartani. „Nyáron jól sikerültek az igazolásaink, az új játékosok bizonyítottak. Tudunk már egészen jól is játszani, de bízom benne, hogy tavaszra még inkább összeérik a csapat, és a játékunk idővel a mostaninál is jobb lesz.” – fogalmazott Orosz.

A csatornának elmondta, az együttes őszi teljesítménye négyes osztályzatot ér, de hangsúlyozta „jó dolog ránézni a tabellára, és éllovasként várni a tavaszt. Voltak ugyan nehezebb periódusai a szezonnak, ráadásul a Magyar Kupából is kiestünk.”

Most már csak a bajnoki cím megszerzése lebeg a labdarúgók szeme előtt, hozzátéve, nem lesz sétagalopp a tavasz sem, lévén a Videotonnal kell versenyt futniuk. Fontosnak nevezte, hogy együtt tartsák a keretet, ám távozók és érkezők is lehetnek januárban. Az egyik lehetséges távozó Priskin Tamás, akit sajtóhírek szerint a Puskás Akadémia csábít. Kiemelte, nyáron nem szeretnének nagybevásárlást tartani, mindössze egy-két játékossal folynak tárgyalások. Hangsúlyozta, hogy a ghánai Jospeh Paintsil meghatározóvá nőtte ki magát ősszel, így a klub már életbe léptette az opciós hosszabbítást, tehát tavasszal is a fővárosiakat erősíti.

Ami a nemzetközi szereplést illeti, a Bajnokok Ligája még igen távoli lehetőség, ellenben az Európa-liga csoportköre már mindenképp elérendő cél. „Jó esélyünk van a bajnoki aranyérem megszerzésére, és célunk, hogy nemzetközi kupasorozat csoportkörébe jussunk.”

A Fradi szerdán kezdi a felkészülést, melynek során előbb Portugáliában, majd Spanyolországban edzőtáborozik.

Az első tétmeccsre február 24-én, a címvédő Honvéd ellen kerül sor a Groupama Arénában.

~GS~