Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi Chelsea játékost igazolhat a Celtic

A januári átigazolási időszakban Skócia egyik legnépszerűbb csapata minden bizonnyal elveszíti az egyik legnagyobb értékét, Moussa Dembelet. Az ő pótlására egy sok tapasztalattal rendelkező, korábbi Chelsea támadó érkezhet.

franco-di-santo-600

Dembele a télen minden bizonnyal a Premier League-be szerződik. A 21 éves franciát a Brighton & Hove Albion csábítja nagy erőkkel, számos másik európai csapat mellett.

A fiatal támadó távozása komoly érvágás lehet a Celtic számára, hiszen 2016-os érkezése óta 70 meccsen 40-szer köszönt be az ellenfelek kapujába. A pótlására kiszemelt támadó viszont korántsem ilyen gólerős…

Franco Di Santo neve sokaknak biztosan megvan. A 3-szoros argentin válogatott ismerős lehet a Premier League és a Bundesliga kedvelőinek a számára is.

A támadó pályafutása során megjárta a londoni kékeket, a Wigant, a Blackburnt, és a Werder Brement is, jelenleg pedig a Schalke csapatában rúgja a bőrt. Gólérzékenysége viszont sohasem emelte a legjobb támadók közé, ezt alátámasztják a statisztikái is. Az angol élvonalban 122 meccsen mindössze 14-szer, a német első osztályban pedig 102 meccsen 21-szer volt eredményes.

A számadatok ellenére Brendan Rodgers, a Celtic trénere mindenképpen őt igazolná le, s ebben talán az is közre játszik, hogy korábban a Chelsea utánpótlásában dolgoztak már együtt és ismeri a játékost.

Szerző: Báló Bence