Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Buffon és Higuaín együtt a pályán, míg Sarri a lelátón jubilált

Különösebb meglepetés nélkül zárult a Serie A 24. fordulója. Tovább folytatódik az egyaránt rekordokat döntögető Napoli és Juventus adok-kapokja, Gattuso Milánja egye közelebb lopakodik a nemzetközi kupaszereplést érő pozíciókhoz, míg a BL-helyekért folytatott harcban a sorozatban harmadik vereségét elszenvedő Laziót megelőzte az Inter, Roma kettős. Most pedig lássuk a 28 gólt hozó játéknap egyéb érdekességeit, statisztikáit!

aaa

Gianluigi Buffon 500. bajnoki mérkőzését játszotta a Juventus színeiben.

♦ Federico Bernardeschi eddigi hat, kezdőként játszott mérkőzésén négy gólt szerzett a Juventus játékosaként. A támadó először tért vissza Firenzébe Torinóba való távozása után, a közönség “ennek megfelelően” köszöntötte, ő azonban nem törődött a fogadtatással: “Immár a Juventus az otthonom, de örökké hálás leszek a Fiorentinának az itt töltött évekért. Nem hiszem, hogy túlzott lett volna a gólörömöm, szerintem tisztességesen viselkedtem.”

223138913-401fbaf7-a4ac-4b22-8868-1d0f262b8ea6

(forrás: lapresse.it)

Gonzalo Higuaín 50. gólját szerezte a Juventus játékosaként.

 

♦ A Juventus jelenlegi +46-os gólkülönbsége a Fiorentina 1958-59-es teljesítménye (+52) óta a legjobb a Serie A történetében 24 forduló után.

♦ A Spal ellen Patrick Cutrone pályafutása első Serie A-dupláját szerezte. A fiatal támadó 1 perc 41 másodperc alatt szerzett gólja a leggyorsabb Milan-találat 2013 októbere óta (akkor Muntari a Juventus kapuját vette be). Lucas Biglia szintén ünnepelhetett, hiszen első gólját szerezte a Milan színeiben,

Soccer: Serie A; Spal 2013 vs AC Milan

(forrás: ansa.it)

♦ Az Atalanta 2015 májusa óta először maradt veretlen hat idegenbeli mérkőzésen.

♦ A 19 éves Yann Karamoh ötödik Serie A-mérkőzésén megszerezte első (győztes) gólját az Inter színeiben. Az ifjú francia játékosról bővebben itt írtunk.

Italy Soccer Serie A

(forrás: ansa.it)

♦ A Napoli játékosai sérült társuk, Ghoulam biztatására az algériai védő 31-es mezében vonultak ki a pályára.

212503339-86d11cd1-44cf-4f75-ae7f-58402fe43bb2

(forrás: ansa.it)

♦ Maurizio Sarri 100. bajnoki mérkőzését ünnepelte a Napoli kispadján, igaz az első félidő végén a játékvezető kiállította, így csak a lelátórol figyelhette a folytatást. Sarri eddigi mérlege: 71 győzelem, 18 döntetlen és 11 vereség.

sarri ANSA

(forrás: ansa.it)

♦ A Napoli 24 forduló alatt szerzett 63 pontja a hárompontos éra második legjobb teljesítménye az Inter 2006-2007-es szezonja óta. Akkor a milánóiak 66 ponttal álltak.

♦ A Napoli és a Lazio gyakorlatilag lemásolták őszi mérkőzésüket: mindkétszer a fővárosiak jutottak előnyhöz De Vrij révén, aztán a déliek lehengerlő második félidei játékkal mindkétszer 4-1-re verték ellenfelüket. De Vrijen kívül Callejón és Martens is betalált mindkét mérkőzésen.

♦ Éder utolsó négy kezdőként játszott mérkőzésén kivétel nélkül betalált (összesen ötször). A brazil-olasz támadó 1 perc 31 másodperc alatt szerzett találata 2007 februárja óta a leggyorsabb Inter-gól. Akkor Adrianonak 43 másodpercre volt szüksége a Chievo ellenében.

Soccer: serie A; Fc Inter - Bfc Bologna

(forrás: ansa.it)

♦ Az Inter tíz tétmérkőzés után szerezte meg ismét a győzelmet.

♦ A Genoa játékosa, Diego Laxalt hat napon belül kétszer is a rendes játékidő lejárta után juttatta három ponthoz csapatát, előbb a Lazio, majd a Chievo ellen.

laxalt

(forrás: ansa.it)

♦ Andrea Belotti 57 nap után talált be ismét bajnoki mérkőzésen.

♦ Alighanem a hétvége akrobatája címre eséllyel pályázna Lorenzo Tonelli, a Napoli védője. Sokatmondóbb teljesítmény azonban, hogy a játékos 385 (!) nap után kapott ismét kezdőként lehetőséget.

Calcio: Serie A  ; SSC Napoli - SS Lazio

(forrás: ansa.it)

Guilherme révén a Benevento 528 perc után szerzett ismét gólt idegenben. Legutóbb az azóta Parmába távozó Ciciretti vette be a Juventus kapuját.

Cengiz Ünder legutóbbi két mérkőzésén két gólt szerzett és kiosztott ugyanennyi gólpasszt. Tette ezt úgy, hogy korábbi 14 bajnoki mérkőzésén egy Roma-találatból sem vette ki  közvetlenül a részét. 2002 decembere óta ő az első török játékos, aki duplázni tudott a Serie A-ban, akkor Emre vette be kétszer a Lazio kapuját az Inter játékosaként). Az ifjú török játékosról bővebben itt írtunk.

224402605-349edcd8-2bf7-42cb-a795-d06a61c815df

(forrás: ansa.it)

♦ A Roma 800. hazai Serie A-mérkőzését nyerte meg, ezt a számot eddig csak a Juventus, Inter, Milan hármas érte el.

A statisztikák forrása: optasport

(zp)