Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Hulk és társai győzelemmel rajtoltak – videóval

Ahogyan a kínai Super League, úgy a kontinens legrangosabb kupasorozata az AFC-Bajnokok Ligája (ázsiai BL) is naptári esztendőhöz között és nem pedig őszi-tavaszi rendszerhez mint az európai sorozatok többsége. A selejtezőt letudták a csapatok, a héten pedig elrajtolt a csoportkör, melyben négy kínai együttes is érdekelt, fedélzetükön korábban Európában is ünnepelt játékosokkal. 

china AFC

A Guangzhou Evergrande, a sorozat 2013 és 2015-ös bajnoka a Super League 2017-es aranyérmeseként kvalifikálta magát a csoportkörre. A Shanghai Shenhua, mely a bajnokságban csupán a tizenegyedik pozícióban zárt, az FA-kupa diadalának köszönhetően lehet ott idén a  legjobbak között. A Shanghai SIPG és a Tianjin Quanjin pedig ezüst- és bronzérmesként a selejtezőből jutott a csoportkörbe. Utóbbit Modeste duplája emelte főtáblára.

A kínai BL-csapatok sztárjátékosai:

Guangzhou Evergrande: Alan, Ricardo Goulart és Jackson Martínez.
Shanghai Shenhua:
Fredy Guarín és Obafemi Martins.
Shanghai SIPG:
Oscar, Hulk és Elkeson.
Tianjin Quanjin: 
Axel Witsel, Anthony Modeste és Alexandre Pato.

Teljes képernyő rögzítése 2018.02.13. 133658

Az AFC-Bajnokok Ligája mezőnye gyakorlatilag ketté van osztva, a nagy távolságok miatt keleten és nyugaton is 16-16 csapat harcol négyfős csoportokban a továbbjutást érő első két helyért. A felek az egyenes kieséses szakaszban sem vegyülnek, külön bajnoka lesz a keleti és a nyugati régiónak, majd a győztesek találkoznak a nagydöntőben.

Kawasaki (japán) – Shanghai SIPG 0:1 (0:1)
G: – ill. Elkeson (23.)

Hulk és társai egy Japánban aratott bravúrgyőzelemmel indítottak. A mérkőzés egyetlen és egyben győztes gólját Elkeson szerezte, miközben a Kawasaki nagy mezőnyfölényben játszott végig és birtokolta a labdát. A csoportban található még a dél-koreai Ulsan Hyondai és az ausztrál Melbourne Victory

Íme a mérkőzés összefoglalója és a győztes gól