Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: “Tudjuk, hogy mire van szükségünk a Real Madrid ellen!”

Angel Di Maria után újabb PSG-játékos tekintett bizakodóan a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő elé.

(Kép: planetfoot.net)

A párizsiak brazil kiválósága, Marquinhos nyílt levélben szólított meg minden futballszurkolót a szerda esti Real – PSG szerdai csúcsmeccs előtt. A 23 esztendős középhátvéd szavait teljes egészében megjelentek a goal.com-on. Onnan idézünk mi is.

” Kedves szurkolók és futball-szeretők!

Visszatér a Bajnokok Ligája. Február 14-én a Real Madrid ellen lépünk pályára. Itt a lehetőség számomra, hogy megragadjam azt az alkalmat, hogy arról beszéljek, miben változott a PSG az idei szezonban, és hogyan látom az esélyeinket a Real Madrid ellen.

Személy szerint ezt a meccset egy hatalmas kihívásnak élem meg. Minden egyes alkalommal, amikor a legmagasabb szinten a legjobb ellenféllel találkozol, 150%-ot kell nyújtanod, és rengeteg energiát kell beletenned a pályán. Tökéletes teljesítményre lesz szükségünk ahhoz, hogy nyerni tudjunk Madridban. Személy szerint alig várom, hogy a világ legjobb támadói ellen futballozhassak. Csak is az jár a fejemben, hogy olyan teljesítményt nyújtsak, mellyel örömet tudok okozni a szurkolóinknak. 

Tapasztaltabb csapat lettünk, mint egy évvel ezelőtt. Az elmúlt idényben két nagyon különböző meccset játszottunk a Barcelonával. Sokat tanultunk ebből is, és ez a két meccs segített rávilágítani arra, hogy miben is kell még fejlődnünk. Úgy gondolom, helyén tudjuk most már kezelni az olyan, és ehhez hasonló pillanatokat. tanultunk a hibánkból, ugyanakkor nem gondolunk már arra, hogy mi történt tavaly.

A ‘remontada’ (Avagy ‘A nagy visszatérés’, ahogy a spanyol nyelvben nevezték a Barca tavalyi hatalmas fordítását a PSG ellen – a szerk.) már nem jár a fejünkben. Mindannyiunk pályafutásában vannak és lesznek is jó és rossz emlékek. Amikor nyersz egy meccset, gyorsan túl kell lépned rajta, hiszen napokon belül jön a következő. Nincs ez másképp akkor sem, amikor veszítesz. Nagyon nehéz pillanatokat éltünk át tavaly, hiszen remekül kezdtünk az első meccsen, aztán elkövettünk jó néhány hibát, amellyel alaposan megnehezítettük a saját helyzetünket. Hiába a nagyszerű első meccs, mindenki tudja, mi történt a visszavágón!

A Bajnokok Ligája nagyon különleges sorozat. Az, hogyan hogyan szerepelünk a Ligue 1-ben, nem számít. Például mindannyian ismerjük az angol bajnokságot. A Premier League egy roppant versenyképes sorozat, sok élcsapattal, de az angol klubok mégsem érnek oda mostanában a Bajnokok Ligája legjobbjai közé. Éppen ezért az sem számít semmit, hogy vezetjük a Ligue 1-t

Két nagyszerű csapat találkozik majd Madridban. és én úgy érzem, képesek vagyunk jó teljesítményt nyújtani. Tudjuk, hogy mire van szükségünk a Real Madrid ellen, és azt is, hogy miben kell változtatnunk. Nem szabad hibáznunk, hiszen az ellenfél azonnal megbüntetheti azt. Ha nyerni akarunk, elsősorban úgy kell futballoznunk, mint a hazai találkozóinkon. Hasonló hozzáállással és szenvedéllyel. Hinnünk kell önmagunkban, magabiztosan pályára lépnünk. A saját filozófiánk szerint kell futballoznunk, és ebből nem engedhetünk Madridban sem.

Tisztában vagyunk azzal, hogy egy borzasztóan erős csapat vár ránk, a Bajnokok Ligája legutóbbi két idényének győztese. Tisztelnünk kell őket, még akkor is, ha azt mondják, hogy nincsenek túl jó formában. Két olyan csapat találkozik, amely egyaránt esélyes a végső győzelemre!

Készen kell állnunk, mind fizikálisan, mind pedig mentálisan. Értünk már el olyan eredményeket a szezonban, melyek abszolút  bizakodásra adnak okot. Motiváltan és ambíciókkal telve készülünk a mérkőzésre. Nem szabad elfelejtenünk, hogy az idei szezonban az igazolásinaknak is köszönhetően nagyon sokat várnak tőlünk. Ebből is erőt kell merítenünk.

Természetesen mindig van hová fejlődnünk, ennek ellenére úgy érzem, hogy jó formában vagyunk. Elérkeztünk a szezon kritikusabb szakaszához, most már nem hibázhatunk. Itt már meg kell birkóznunk a ránk nehezedő nyomással, és nem engedhetjük, hogy negatívan hasson ránk.

Én már alig várom a mérkőzést!

Marquinhos “