Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: majdnem elengedett egy megnyert meccset a Sevilla – videóval!

A BL-nyolcaddöntőre készülő Sevilla a Las Palmas otthonába látogatott és ki híján el is szalasztott egy győzelmet a La Liga 24. fordulójában.

Kép: AS.com

Kép: AS.com

Az 5. helyre hajt a Sevilla, amely most egy időre letudta kötelességeit a kupában, így marad kapacitásuk a bajnokságra és a BL-re koncentrálni. A Manchester United elleni jövő heti nyolcaddöntő előtt most a Las Palmas otthonába látogattak, a kiesés elől menekülő hazaiak pedig nem könnyítették meg a dolgukat. A hazaiak remekül tartották magukat az első fél órában, amiben nagy szerepe volt a gyengécske iramnak is. Elég nehezen pörögtek fel a csapatok, ám 20 perc után egyre többször kerültek veszélybe a kapuk, nem sokkal később pedig az első gólt is feljegyezhettük. Egy gyönyörű akció végén Ben Yedder segítette a kapuba Sarabia labdáját, ezzel pedig lépéselőnybe került a Sevilla. Addig nagyjából kiegyenlített volt a játék, a gól viszont nehéz helyzetbe hozta a Las Palmast, hiszen a sárga mezeseknek innentől kezdve muszáj volt támadni.

Próbálták ráerőltetni akaratukat ellenfelükre, ám a Sevillának feküdt az, ha náluk volt a labda. A vendégek az elcsent labdákból indították a gyors ellentámadásaikat – így próbálták növelni az előnyüket. A második félidő legelején gyakorlatilag eldőlt a meccs: egy szép kontra végén kihasználva a Kanárik védelmének bizonytalanságát Sarabia volt eredményes Franco Vazquez átadása után, a szélső így tehát egy gólt is feljegyezhetett a gólpassza mellé. A folytatás akkor úgy tűnt, nem sok izgalmat hoz majd. A Sevilla jól lassította a játékot, a Las Palmas helyzete pedig kellően kilátástalan volt. A hajrára azonban nagyon kiengedett a Sevilla és ez majdnem a győzelmükbe került. A 82. percben Halilovic buktatása miatt kapott tizenegyest a Las Palmas, amit Calleri ki is használt. Az utolsó percek így a hazaiakról szóltak, akik mindent megtettek az egyenlítő gólért.

Az események végül viszont úgy alakultak, hogy egy bírói baki döntött: a ráadás utolsó percében betalált a Las Palmas, ám a spori – tévesen – les címén érvénytelenítette a gólt és lefújta a meccset.Ezzel a Las Palmas így nem került közelebb a bentmaradáshoz, a Sevilla viszont ideiglenesen a Villarreal elé került.

https://www.youtube.com/watch?v=CvHkNaJq5R0

Las Palmas – Sevilla 1-2 (0-1)
Helyszín: Gran Canaria (Las Palmas), Vezette: Villanueva
Gólszerző: Ben Yedder (35.), Sarabia (50.), Calleri (82. – büntető)
Sárga lap: Penalba, ill. Guido Pizarro, Franco Vazquez, Lenglet, N’Zonzi, Roque Mesa

Las Palmas: Chichizola – Aguirregaray, Galvez, Garcia, Michel – Penalba (Ezekiel), Etebo – Samperio (Tana), Jonathan Viera, Nacho Gil (Halilovic) – Calleri. Vezetőedző: Paco Jemez.

Sevilla: Sergio Rico – Layun, Lenglet, Mercado, Jesus Navas – Guido Pizarro, N’Zonzi – Joaquin Correa (Sandro Ramirez), Franco Vazquez (Roque Mesa), Sarabia – Ben Yedder (Escudero). Vezetőedző: Montella.