Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Thauvin gólja döntött a forduló rangadóján! – videóval

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 26. fordulójának záró mérkőzésén a Rudi Garcia által irányított Olympique de Marseille a Gustavo Poyet vezette Girondins Bordeaux-t látta vendégül…

Teljes képernyő rögzítése 2018. 02. 18. 222835 

1. félidő: A mérkőzés első komolyabb momentumára vagyis inkább momentumaira nem kellett túl sokat várni, amelyeket az Olympique de Marseille oldalára jegyezhettünk fel. A 9. percben Amivi eresztett meg egy távoli bombát, amit Costil hárított. A kipattanóra Germain érkezett, a Bordeaux portása azonban az ő kísérletét is védeni tudta. A 23. minutumban ismételten a hazaiak veszélyeztettek, Payet szögletét követően Zambo Anguissa bólintott kapura, fejesét viszont Costil bravúrral hárította. A kipattanóra ezúttal is Germain érkezett, célba tartó lövését azonban De Preville kivágta a gólvonal elől. A 35. percben viszont a Bordeaux kapusa és mezőnyjátékosai is tehetetlennek bizonyultak, hiszen Payet remekül elvégzett szöglete után Florian Thauvin fejjel bevette a vendégek kapuját, s ezzel együtt megszerezte a vezetést csapatának. A folytatást előnnyel várhatta Rudi Garcia csapata…

2. félidő: A fordulást követően is az OM veszélyeztetett először, az 58. minutumban Rami kezdett bele egy hatalmas sprintbe a Bordeaux kapuja felé. A rutinos védő azonban közben észre vette, hogy balján érkezik Payet, így a magánakció helyett inkább a passzt választotta. Payet aztán egy remek átadással kínálta meg Sanson-t, aki rendkívül komoly helyzetben találta magát, a Marseille középpályása végül nem tudott élni az ordító ziccerrel. A 90+2. percben még Sanson mutatott egy remekül eltalált távoli löketet, amit Costil nem kis bravúrral a léc fölé tudott paskolni. A második félidő sokkal eseménytelenebbre sikeredett az első játékrészhez képest. Bár a Bordeaux játéka sokat javult a második félidőre, viszont ez komolyabb helyzetekben nem mutatkozott meg. Összességében megérdemelten nyert az Olympique de Marseille. 

Olympique de Marseille – Girondins Bordeaux 1-0 (1-0)
Helyszín:
Stade Vélodrome, Marseille; Vezette: Mikael Lesage.
Gólszerzők: Thauvin(35.) ill. –
Sárga lapok:
Zambo Anguissa(60.), Ocampos(81.) ill. Lerager(42.), Braithwaite(86.)
Kiállítás:

Olympique de Marseille: Pele – Sakai, Rami, Rolando, Amavi – Zambo Anguissa, Luiz Gustavo – Thauvin(Maxime Lopez 87.), Sanson, Payet(Ocampos 68.) – Germain(N’Jie 76.). Vezetőedző: Rudi Garcia. 

Girondins Bordeaux: Costil – Sabaly, Kounde, Pablo, Pellenard(Contento 82.) – Meite, Otavio(Braithwaite 69.), Lerager – Malcom, Laborde, De Preville(Kamano 53.). Vezetőedző: Gustavo Poyet.